“Приказка без край” – Рицарски турнир и Бал „Посланици на приказките“

Имало едно време едно тигърче. То било на една голяма поляна, много гладно. Чакало да хване някоя антилопа, за да я изяде. Вместо това срещнало Бай Ганьо, който отивал да си прави дом. Докато търсел материали срещнал рицар. Попитал го за помощ. Бай Ганьо Рицарят и Дартанян отишли в майнкрафт и построили село. Там завъдили охлюви. Дартанян им предложил да отидат да живеят в неговата къща. Появил се Картофчо, той отишъл в магазина за материали, но там нямало тухли отишъл в друг магазин и там имало. Дартанян, Бай Ганьо, Рицарят и Пухчо отишли на Луната и заживели там.
Принцеса Сладкодъвка се появила от едно изгубено кралство! Тя имала дъвка за коса и дрехи от шоколад. Като искала дъвка си подстригвала от косата. Слугите и се казвали сладкиши и имала Ментов иконом. Тя бягала от цар Студ, дядо Луд, който искал да я открадне. А принцесата била учен взела бутилка с кислород и се качила на совалка. Нейният приятел Фин искал да я спаси, но бил много малък и тя тръгнала. Отлетяла за Луната.
Срещнала другите и предложила да построят ракета. Дартанян казал отиваме на Луната по-бързо и пътували във времето и видели Нептун, Сатурн, Марс и Венера и това било най-хубавото преживяване в живота им.
Накрая се прибрали на Земята, кацнали на грешното място и търсили пътя за вкъщи. Ходили дълго и се изморили. Решили да яздят тигърчето Пухчо, понеже той не се бил изморил. Обаче вместо да стигнат до къщата си, се озовали сред една гора. Решили да минат през нея. Не щеш ли открили замък. Влезли вътре и видели човек. Гъмоза. Попитал ги:
-Какво правите тук?
Те му отговорили, че търсят дома си. Той видял, че те са изморени и гладни, затова решил да ги приюти за няколко дни. Пътешествениците много се зарадвали и благодарили. След два дни обаче се наложило да ги изгони, защото Дартанян му счупил всички прибори. Те си тръгнали и отново се озовали в гората, където намерили много бонбони. Изяли ги всичките и ги заболели коремите. Тогава намерили маточина. Направили чай и си го изпили. Тогава тигърчето Пухчо казало:
-Аз не мога повече, пари ми на гърлото!

Автори: Теди, Диди, Момчил, Марти, Йордан, Пепи, Марти, Волен, Вики

Сподели чрез:
към началото