“Приключенията на пирата Джак” – Рицарски турнир и Бал „Посланици на приказките“

Споделяме с вас приказки сътворени от малки и големи приключенци и нещотърсачи тази есен на Рицарски турнир и Бал, който премина под надслов “Посланици на приказните”.

Имало едно време един пират на име Джак. Той изгубил окото си по време на битка с риба меч. Имал си приятел, който бил магьосник и се казвал Куджо. Те двамата били много странен тандем – Джак бил нисък и дебел, а Куджо – висок и слаб. Но въпреки странния си вид, те били страшилището на морето. Те били зли не без причина, те просто били тъжни, защото Джак изгубил своята любима Елизабет. Преди време тя била прокълната и превърната в русалка, за да бъдат разделени двамата с Джак и тяхната любов да бъде невъзможна.
От тогава Джак и Куджо се опитват да извършат 10 подвига. Десетте подвига са нужни, за да освободят Елизабет от проклятието. Куджо помага на Джак за всички девет подвига до момента, които ние няма да изброяваме в момента, но вярвайте ни – те бяха героични.
Последният десети подвиг е най – важен. Той изисква от тях да забъркат магическа отвара , с която да избавят Елизабет от жестокото проклятие. Когато отварата е готова, Джак я хвърля в морето на своята единствена любов Елизабет с надеждата, че тя ще се превърне отново в жена и те ще могат да живеят отново заедно на сушата, да бъдат щастливи, така както единствено хората, изживяващи споделена любов могат да бъдат. За нещастие обаче нищо не се случва. Неговата последна надежда е разбита, а любимата му си остава русалка. Нейният живот е немислим извън морето.
В своето отчаяния Джак решава да се сбогува с Елизабет. Той скача в морето, плува до нея, прегръща я нежно и я целува, за последно сбогом. Не щеш ли обаче нейната рибешка опашка започва да изчезва и изпод нея се появяват отново изящните човешки крака на неговата единствена любима. Магията на истинската любов е по-силна от всяко проклятие, преодолява всяко изпитание и пречка и благодарение на нея Елизабет се превръща отново в жена.
Неимоверно щастие изпълва сърцето на Джак, а също и на неговия приятел Куджо. Те вече не изпитват желание да кръстосват моретата, да разграбват и да вършат злини. Защото щастливите хора са винаги добри. Так те решават да изкупят своите извършени грехове, като раздадат богатството си на бедните и нуждаещите се.
Край

Автори: Зорница Петрова, Боряна Илиева, Бояна Бонев, Елина Димова, Калоян Петров, Петра Димова, Камелия Маркова, Ели Цветанова

Сподели чрез:
към началото