Деца от 10 месеца до 3 години: С ритъм и звук играем с картите и героите от книгата “Къде живее вятърът”

Map Unavailable

Дата/Час
18/12/2023
10:30 - 11:15

АдресКартите “Мога да чета и пиша” в приятелска среща с деца до 3 години и техните родители.

С любезното съдействие на КиндиРу Младост – гр. София.

На езика на музиката откриваме колко лесно и вдъхновяващо може да бъде общуването с децата:

  • Музиката като двигателен стимул за малкото дете да изучава света в него и около него.
  • Музиката в подкрепа на свободно изразяване и емоционален отговор към детето.
  • Музиката като универсален език, който разпознаваме и на който децата незабавно откликват.

В това събитие ще акцентираме върху силата на майчиния глас и интонацията като инструмент за свързване и комуникация с детето. Мили дами, гласът ви е пътеводна нишка, която подкрепя развитието на вашето дете от най-ранна възраст: неговият емоционален отклик е вашата обратна връка, а радостта е стрмежът, който да ви води!

През последната година все повече родители на деца под 3 годишна възраст се свързват с нас и търсят продуктите като спътници в израстването на децата. Потърсихме път за по-близък контакт и насоки, които да послужат и на родителите на най-малките. Да поиграем заедно е чудесна възможност, на която ви каним с празнично настроение на 18 декември от 10:30 часа.

В нашите срещи с деца и пораснали се стремим към развитието на култура на общуване и умения за учене. И в опита ни да достигнем до повече родители и деца през последните години чрез книгата „Къде живее вятърът“ можем да потвърдим напредъка. Книгата предлага възможност именно за такова общуване и учене с лекота, без умора и без насилие. Цялата структура и всеки един детайл са така организирани, че едновременно с четенето се впускате в игра съвсем интуитивно.

Развитието на възприемането се допълва от образователните карти, които създадохме за целта. Комплектът наброява общо 90 карти, с които можете да стимулирате, както четенето, така и писането, паметта, въображението и емоционалната интелигентност.

Заповядайте да преживеем чрез изкуството на музиката, смеха и игрите едно истинско приключение за малки и големи с Рей.

Вярваме, че отношението е водещо, за да можем да развием възприемането, четенето, свободното изразяване и емоционалния отговор при децата. Понякога в нужно да покажем подхода в няколко стъпки и после само да подкрепяме процеса.

С вдъхновяващото присъствие на  Ади и Анабел Хихил ще превърнем ученето за бебоците и техните майки в игровизирано забавление.

Бъдете добре дошли!

За водещите: любовта към децата ги събира и творческият импулс води до създаването на две песни за деца.

Аделина е мелодия, която иска да достигне до повече детски сърца и да им разкрие света на музиката. Тя е млада майка, музикален педагог, обучаващ се музикотерапевт и учител по пиано. Житейския и път я води към разбирането : Силата на музиката е толкова могъща, колкото човек повярва в нея. За нея музиката е начин на съществуване. Музиката я кара да бъде по-добра и да надгражда себе си. Творческото свързване с децата разкрива неподозирани възможности за откривателство.

Анабел Хихил е автор на приказки, резервопедични сборници и книгата “Къде живее вятърът”. Историите и събират приключенци от цял свят, които ни учат как да слушаме вътрешния си глас и да развиваме умения без страх. Изкуството е неизменна част от живота и. Споделя ужебдението, че в среда на естетика и изкуство агресията отпада. Именно как да оркестрираме средата на най-малките, така че да подкрепим тяхното развитие ще бъде нейния принос в събитието с примери от натрупания опит и доказателства от невронауките.

За участие е необходимо потвърждение на телефон: 0878 106998 или имейл: info@pokajimi.com

Такса за участие: 30лв за въздрастен и дете; събитието е подходящо за деца до 3 години.

Часови диапазон: от 10:30 до 11:15 часа

Очакваме ви в пространството на адрес:: гр. София, ж.к. Младост 1, бл. 54A – блокът зад магазин Зора, вход през междублоковото пространство между блок 54 А и блок 54 до медицински център “Здраве за всеки”.

 

Сподели чрез:
към началото