Деца от 14 до 18 г: Курс “Brain Craft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая”

Дата/Час
29/03/2024 - 05/04/2024
14:00 - 17:30

Местоположение
Tango & Pepper Studio

Адрес
Graf Ignatiev Str 3
Sofia 1000


Предстои дългоочаквания резервопедичен курс за тийнейджъри. В него времето винага тече неусетно, общуваме и утвърждаваме ценности, раждат се приятелства, развиват се умения и се трансфорират ограничаващи убеждения в плавността и лекотата на системата от смях и игри, заложени изначално в метода. Заниманията включват време на открито и активности в градска среда.

Пролетната ваканция ни позволява ежедневни срещи, а тази динамика е важна за развитие на уменията за учене. Ценим времето като ресурс и знаем колко са важни вакацниите за децата. Решението, което намерихме е да проведем въвеждаща среща на 24 март, а интензивна част от курса ( 8 дни)  – от 29 март до 5 април, като така участниците могат да планират оставащите дни от ваканцията, както им харесва. Курсът е организиран в ритъм, който стимулира развитие на умения и увереност без умора. Всички занимания са следобедни.

Дигитално или не съвременното образование предполага постепенно увеличаване на обема информация, с който се срещат учениците. Това, което се очаква е децата да са в състояние да учат самостоятелно, да възприемат с разбиране и да обогатяват речника и изказа си, като запаметяват факти, интерпретират ги, решават задачи и т.н.. Основните умения, които се очаква да развият са уменията за учене, но много често фокусът е в знанията, които следва да натрупат и няма проследяване доколко те успяват да учат самостоятелно и знаят ли как да се справят с нарастващия обем. Това е от гледна точка на процеса на учене.

От гледна точка на тийнейджърите – те растат и търсят смисъл в неща, които ги развиват, забавляват и им остава достатъчно свободно време за социалната среда ( кръгът от приятели става все по-важен). Тук идват предизвикателствата, свързани с ученето, ако то е бавно, ако изисква много време, ако не разбират смисъла и връзката между понятията. Чудим се защо учат за оценки – но това е основната обратна връзка, която получават за това как се справят. И често в тази възраст се завъртат в кръга на неудовлетворение между ученици, учители и родители. Този курс разширява възможностите и дава различна перспектива за процеса на учене. Опира се на развитието на личната мотивация, характера и потенциала на участниците.

BrainCraft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая“ е програма, подходяща за деца от 11 до 18 години в групи, съобразени с възрастта им. Провежда се като курс с последващи срещи-продължения и събития и има за цел да помогне на тийнейджърите да развият умения за боравене с голям обем текст, индивидуален подход за бързо и успешно учене и творческо решаване на проблеми.

Всичко това се случва в сугестопедична среда с помощта на любимите ни техники за скоростно четене, фоточетене, игри за памет, креативност, театър, истории. Моля, запознайте се с програмата BrainCraft Teen тук: https://pokajimi.com/braincraft/

Участниците овладяват новите умения със специално създадена за тях книга-история-резервопедично учебно помагало “Brain Craft Teen”

Курсът има въвеждаща среща персонална среща с всеки един от участниците. 

Основната част се провежда под формата на  интензивни занимания в периода:  29 март – 5 април  2024 от 14:00ч до 17:30ч

и с две срещи-продължения в избрани събота и неделя, обичайно до 1,5-2 месеца след началото на курса. 

Заниманията са с продължителност: 3:30 астрономически часа на ден, общо 1о срещи и още 90 мин. за въвеждащото събитие.

Всички материали за участие са осигурени. Новите умения е важно да се принесат в области, които са от значение за участниците, затова е важно да донесат свои книги, учебници, помагала и речници.

График на заниманията:

Първична онлайн среща с всеки един от участниците е на 27 март.

Присъствени занимания: 29, 30, 31 март, 1, 2, 3, 4, 5 април  от 14:00ч до 17:30ч

! За заниманията на 29 март участниците получават служебна бележка, с която удостоверяват участието си в курса.

! Тийнейджъри, преминали този курс в годините, могат да се включат в подкрепа на процеса.

Датата на срещата-продължение се съгласува с участниците и се обявени допълнително.

Включването в курса става след  среща – интервю с тийнейджър и родител в рамките на 45 минути. Интервюта се провеждат до запълване на групата. 

Моля, свържете се с нас, за да си запишете удобен ден и час за интервю. Допустими са срещи онлайн.

Повече за целта и спецификата на интервюто:  https://pokajimi.com/interview/

Курсът се провежда в гр. София при минимум 8 участника.

Book_Glance_Brown_haired_490212 (1)

 

Сподели чрез:
към началото