BrainCraft Teen

Деца от 11 до 17 г: Курс “Brain Craft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая”

Loading Map....

Дата/Час
07/04/2023 - 23/04/2023
14:00 - 17:45

Местоположение
Tango & Pepper Studio

Адрес
Graf Ignatiev Str 3
Sofia 1000


Предстои дългоочаквания резервопедичен курс за тийнейджъри. В него времето винага тече неусетно, общуваме и утвърждаваме ценности, раждат се приятелства, развиват се умения и се трансфорират ограничаващи убеждения в плавността и лекотата на системата от смях и игри, заложени изначално в метода. Заниманията включват време на открито и активности в градска среда.

Пролетната ваканция тази година прелива във Великденска ваканция, а ние ценим ваканциите и знаем колко са важни за децата. Решението, което намерихме е да проведем интензивна част от курса ( 6 дни) в началото на ваканцията, като дадем възможност децата да пътуват и да се забавляват с близките си от 13 до 17 април, а  след това продължаваме с оше три дни от 21 до 23 април. Всички занимания са следобедни.

Дигитално или не съвременното образование предполага постепенно увеличаване на обема на информация, с който се срещат учениците. Това, което се очаква е децата да са в състояние да учат самостоятелно, да възприемат с разбиране и да обогатяват речника и изказа си, като запаметяват факти, интерпретират ги, решават задачи и т.н.. Основните умения, които се очаква да развият са уменията за учене, но много често фокусът е в знанията, които следва да натрупат и няма проследяване доколко децата успяват да учат самостоятелно и знаят ли как да се справят с нарастващия обем. Това е от гледна точка на процеса на учене.

От гледна точка на тийнейджърите – те растат и търсят смисъл в неща, които ги развиват, забавляват и им остава достатъчно свободно време за социалната среда ( кръгът от приятели става все по-важен). Тук идват предизвикателствата, свързани с ученето, ако то е бавно, ако изисква много време, ако не разбират смисъла и връзката между понятията. Чудим се защо учат за оценки – но това е основната обратна връзка, която получават за това как се справят. И често в тази възраст се завъртат в кръга на неудовлетворение между ученици, учители и родители. Този курс разширява възможностите и дава различна перспектива за процеса на учене. Опира се на развитието на личната мотивация, характера и потенциала на участниците.

BrainCraft: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая“ е програма, подходяща за деца от 11 до 17 години в групи, съобразени с възрастта им. Провежда се като курс с последващи срещи-продължения и събития и има за цел да помогне на тийнейджърите да развият умения за боравене с голям обем текст, индивидуален подход за бързо и успешно учене и творческо решаване на проблеми.

Всичко това се случва в сугестопедична среда с помощта на любимите ни техники за скоростно четене, фоточетене, игри за памет, креативност, театър, истории. Можете да се запознаете с програмата BrainCraft Teen тук: https://pokajimi.com/braincraft/

Участниците овладяват новите умения със специално създадена за тях книга-история-резервопедично учебно помагало “Brain Craft Teen”

Курсът се провежда с интензивна част в периода:  7 април – 23 април 2023

и с едно укрепващо занимание в избрана неделя, обичайно до 1,5-2 месеца след началото на курса.

Заниманията са с продължителност: 3:45 астрономически часа на ден, общо 10 срещи

Всички материали за участие са осигурени. Новите умения е важно да се принесат в области, които са от значение за участниците, затова е важно да донесат свои книги, учебници, помагала и речници.

График на заниманията:

!7, 8, 9, 10, 11, 12 април и  !21,22,23 април от 14:00 до 17:45ч.

! За заниманията на 7 и 21 април участниците получават служебна бележка, с която удостоверяват участието си в курса.

! Тийнейджъри, преминали този курс в годините, могат да се включат в подкрепа на процеса.

Датата на срещата-продължение се съгласува с участниците и се обявени допълнително.

Включването в курса става след  среща – интервю с тийнейджър и родител в рамките на 45 минути. Интервюта ще се провеждат от 27-ми март.

Моля, свържете се с нас, за да си запишете удобен ден и час за интервю. Допустими са срещи онлайн.

Повече за целта и спецификата на интервюто:  https://pokajimi.com/interview/

Курсът се провежда в гр. София.

Book_Glance_Brown_haired_490212 (1)

 

към началото