Деца от 11 до 16г: Курс “Brain Craft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая”

Дата/Час
30/08/2021 - 12/09/2021
14:00 - 17:45

Местоположение
Tango & Pepper Studio

Адрес
Graf Ignatiev Str 3
Sofia 1000


Дигитално или не съвременното образование предполага постепенно увеличаване на обема на информация, с който се срещат учениците. Това, което се очаква е децата да са в състояние да учат самостоятелно, да възприемат с разбиране и да обогатяват речника и изказа си, като запаметяват факти, интерпретират ги, решават задачи и т.н.. Основните умения, които се очаква да развият са уменията за учене, но много често фокусът е в знанията, които следва да натрупат и няма проследяване доколко децата успяват да учат самостоятелно и знаят ли как да се справят с нарастващия обем. Това е от гледна точка на процеса на учене.

От гледна точка на тийнейджърите – те растат и търсят смисъл в неща, които ги развиват, забавляват и им остава достатъчно свободно време за социалната среда ( кръгът от приятели става все по-важен). Тук идват предизвикателствата, свързани с ученето, ако то е бавно, ако изисква много време, ако не разбират смисъла и връзката между понятията. Чудим се защо учат за оценки – но това е основната обратна връзка, която получават за това как се справят. И често в тази възраст се завъртат в кръга на неудовлетворение между ученици, учители и родители. Този курс разширява възможностите и дава различна перспектива за процеса на учене. Опира се на развитието на личната мотивация, характера и потенциала на участниците.

BrainCraft: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая“ е програма, подходяща за деца от 11 до 16 години в групи, съобразени с възрастта им. Провежда се като курс с последващи срещи-продължения и събития и има за цел да помогне на тийнейджърите да развият умения за боравене с голям обем текст, индивидуален подход за бързо и успешно учене и творческо решаване на проблеми.

Всичко това се случва в сугестопедична среда с помощта на любимите ни техники за скоростно четене, фоточетене, игри за памет, креативност, театър, истории. Можете да се запознаете с програмата BrainCraft Teen тук: https://pokajimi.com/braincraft/

Участниците овладяват новите умения със специално създадена за тях книга-история-резервопедично учебно помагало.

Курсът се провежда с интензивна част в периода:  30 август – 12 септември 2021

и с едно укрепващо занимание в избрана неделя, обичайно до 1,5-2 месеца след началото на курса.

Заниманията са с продължителност 3:45 астрономически часа на ден, общо 10 срещи.

График на заниманията:

30,31 август и 1,2 септември от 14:00 до 17:45ч.

8,9,10,11 и 12 септември от 14:00 до 17:45ч,

Датата на срещата-продължение се съгласува с участниците и се обявени допълнително.

Включването в курса става след  среща – интервю с тийнейджър и родител в рамките на 40 минути. Интервюта ще се провеждат след 1-ви август.

Моля, свържете се с нас, за да си запишете удобен ден и час за интервю. Допустими са срещи онлайн.

Повече за целта и спецификата на интервюто:  https://pokajimi.com/interview/

Курсът се провежда в гр. София.

Book_Glance_Brown_haired_490212 (1)

 

Сподели чрез:
към началото