Пътешествие в страната на приказките

Дата/Час
03/05/2018
18:30 - 20:30

Местоположение
Ellinor's house

Адрес
ул. Цар Асен 33
София


Скъпи приятели,

каним Ви на приказно пътешествие към съкровищата, скътани в човешката душа.

Силата на приказките е освен да съхраняват истории, които докосват, е да променят отношението ни, като ни помагат да учим – да видим една цялостна или по-различна картина на света.
Приказките са интерпретация на действителността! Понякога политаш във вихъра на въображението, а друг път открехваш врата към отминали времена и изконни ценности.
Уолт Дисни е казал, че не можем да променим миналото, но можем да променим историята, която разказваме за него! Затова приказките са и лечебни!

Интересната фабула е чудесен начин „да се отклони вниманието от болковото място, където има страх, свързан с ученето“ – от ключово значение в прилагането на метода сугестопедия.
Приказките носят и решения!
Как в определени моменти от живота си да изберем или да създадем тази приказка, която да облекчи процеса на трансформация и да ни помогне да продължим напред?! И как приказките укрепват съзнанието и влияят върху цялостния ни тонус/ физическо здраве/?

Освен да се потопим в света на приказките през лечебната им връзка с живота, утре вечер ще имате възможност да изследвате темата, която най-много ви вълнува лично през приказно решение, създадено умело с помощта на собственото ви въображение.

От 6 години сугестопедията и по този начин създаването на приказна фабула са част от моя път. Първите кратки приказки се появиха като продължение на адаптационните сугестопедични четива, създадени за деца, които се учат да четат. Оформиха се като своеобразно пътешествие в страната на приказките, като постепенно надграждаха лексиката на малките читатели. Впоследствие с развитието на курсовете и програмите за деца и пораснали започнах да създавам оригинални резервопедични материали. Известно време събирах и споделях откритията в процеса на работа, свързани с усвояване на нови умения за учене, стимулиране на креативността и разкриване на потенциала с по-голяма аудитория. За сугестопедичното преживяване като култура на общуване може да бъде разказано по един приказен начин.

А приказки разказвам от много по-малка. Спомням си как като дете се приспивах сама, като си избирах една от две мои любими приказки, затварях очи и рисувах картини в съзнанието си.

Като по-голяма пътешествията по света, работата с хора и сугестопедията превърнаха ученето в най-естествения и завладяващ процес. Този опит ми помага да мога да доведа до вас една необичайна и вдъхновяваща приказка за любовта и връзката ни със света.

Децата, участници в програмите, познават образа на Анабел Хи-хи-л – събирачка и разказвачка на истории. Приказката, която имам да ви споделя е за така важната връзка с детето в нас и децата край нас. Понякога големите не успяват да изразят любовта си чрез вниманието и времето, от което имаме нужда. И тази приказка лекува травмата на необичаното дете, която е записана някъде в човешката история. Ще ви споделя и едно свое вълшебно правило, което винаги помага, когато искаме да укрепим любовта с внимание.

Бъдете добре дошли!

 

Сподели чрез:
към началото