Watermelons_Boys_Two_Sitting_Hat

Деца до 7г.: Курс “Мога да чета” в края на лятото

Loading Map....

Дата/Час
27/08/2018 - 14/09/2018
09:00 - 12:45

Местоположение
Сугестопедичен център "Go Beyond"

Адрес
ул. “Йоан Екзарх” 10
София


Здравейте, мили приятели!

Мога да чета е програма за ограмотяване по метода Сугестопедия. Подходяща е за деца от 5 до 7 години и има за цел да развие интереса им към четенето и книжките, като им помогне да овладеят умението да четат. Децата възприемат едновременно цялата дума и отделните буквичките в нея. Това ги предпазва от парцелиране на информацията, монотонното четене и бавното осъзнаване на значението на думите.

В среда, изпълнена с много творчески стимули и разнообразна информация, представена по най-различни начини – ученето става на игра, благодарение на естественото детско любопитство
Курсът е сугестопедичен, което означава, че следва т.нар. сугестопедичен цикъл на обучение – без умора, спазвайки законите на сугестопедията с естествена концентрация и паузи, множество песни, танци и игри.
Децата развиват отношениеусвояват основни лексикални единици /букви, думи, словосъчетания/ – организирани в кратки текстчета в буквар, който в началото на третата седмица започваме да четем заедно. Постепенно увереността им нараства и преминават към по-сложни текстове и думи. 
Ефектът от програмата се разкрива в период от 2.5 месеца. Според интереса на детето, овладяването на четенето става на различен етап и съвсем естествено. По време и след курса родителят подкрепя детето, като проявява любопитство към думичките, които разпознава, насърчава желанието за четене, писане и всякакви игри с думи.
Всички родители получават насоки и препоръки от наша страна, на база на опита, натрупан през последните 6 години в практикуване на метода, оставен ни в наследство от проф.д-р Георги Лозанов, лекар и учен от световна величина. 
В програмата могат да се включат до 14 деца на възраст от 5 до 7 години. Курсът се провежда в рамките на 3 седмици в периода 27 август – 14 септември. 
Обичайно се срещаме с децата за кратки продължения и затвърждаване на знанията и уменията в период от 2.5 месеца.
Повече информация за програмата “Мога да чета” можете да прочете тук
Заниманията се провеждат в сугестопедичен цикъл в партньорство с приятелите ни от “GoBeyond” с общ хорариум от 80 учебни часа, както следва:
– полудневна форма, от 9:00 до 12:45ч.;
– 5 дни в седмицата * 5 учебни часа на ден=3 седмици и 2 срещи-продължения;
– 1 учебен час = 35 мин.;
– разпределение: 3 уч. часа занимания, свързани с развиване на отношението към книгите и четене; 2 уч. часа творчески занимания;
– в групата могат да се включат между 10 и 14 деца.
 _498071
За участие е необходима предварителна среща с родител и дете на която се запознаваме, разбираме нуждите, отговоряме на въпроси и споделяме добри практики. Можете да си запазите удобно време и час на телефон: +359 878 106998
към началото