Деца от 7 до 11г: Летни нещотърсачи oбичат да четат

Дата/Час
10/06/2023 - 18/06/2023
08:45 - 12:30

Местоположение
Tango & Pepper Studio

Адрес
Graf Ignatiev Str 3
Sofia 1000


 

Курсът “Обичам да чета”, съществува пъстър и многообразен в различните сезони, с партньори и приятели за радост на децата в начален курс на обучение.  Създаден е по метода сугестопедия в подкрепа на нещотърсачеството /детското любопитство. Това е курс, в който четящи деца на възраст между 7 и 10 години добиват увереност и лекота в четенето и изграждат свой собствен стил на учене. Повече за самия курс можете да откриете тук.

Родителите се тревожат, че днес децата не харесват достатъчно книгите, по-често защото четенето се случва по-бавно от играта на смартфона, а понякога и защото не откриват забавни четива. И понеже вярваме, че всяка техника за четене се овладява по-лесно, когато четивото е интересно, за нас книгите се превърхана в огромно богатство и добри приятели.

Стараем се да срещаме малките читатели с такива, които са едновремено мъдри и забавни, а децата често не знаят за съществуването им. С повече от 150 учебни часа, разработени през годините ( защото ние се развиваме и програмата – също),  курсът има своя собствена приказна фабула, която ни повежда на необичайно пътешествие в света на книгите и подхранва мечтите.

От есента на 2018г. курсът вече има издадена своя книга/сугестопедичен сборник/ и е невероятно удоволствие да наблюдаваме  как децата понасят с нетърпение своята книжка за заниманията ни по четене, изпълнени с любопитство за продължението на историята на една Мечта.

 

 

А мечтите, ах, мечтите са нещо, за което Анабел Хихил може дълго да разказва, защото освен събирачка и разказвачка на истории, тя е и покровителка на мечтите. От нея можете да научите как да похранвате своите ( те така или иначе няма да ви оставят на мира лесно) и да растете заедно с тях. Но това е част от история, която предстои да разкажем…

Tози курс е покана за всички онези малки нещотърсачи, които освен да се сприятелят с ума си и да опознаят възможностите на паметта и въображението си, са жадни за предизвикателства, харесват музиката, движението и игрите.

Превръщаме се в изследователи и актьори, а историята ни води и ни помага да опознаваме и пресъздаваме различни емоции, използвайки езикът на тялото. Емоционалната интелигентност се развива заедно с концентрацията  и двигателната култура, докато… пеем. В този курс ще посветим време на звукоизвличането, театъра, музиката и лиричното творчество.

Наред с повишената концетрация и развитието на емоционалната интелигетност, можете да наблюдавате как:

  • Децата сами подхождат към книгите, с желание и любопитство.
  • Увличат се да четат бързо и по-малко се притесняват от по-дебели книги с малко или без картинки.
  • Успяват с лекота да синтезират възприетата информация и да я интерпретират свободно.
  • Отпада монотонното четене.
  • Развива се въображение, кооперативност, сътрудничество.
  • Чувстват се уверени и знаят как да подходят към нова информация, така че да им е интересно.

Нека наситим с още радост началото на лятната ваканция, , като откриваме и упражняваме нови умения и възможности!

Период: от 10-ти до 18-ти юни ( с пауза на 15 юни за децата, които завършват училище тогава).

Две срещи-продължения ще проведем в края на лятото, за да дадем подкрепа преди новата учебна година и да наблюдаваме как са се разгръщали уменията и потенциала на децата през летните месеци.

Часове: от 8:45 до 12:30ч. ( 9 последователни дни с право на едно отсъствие, поради интензитета на програмата. )

Курсът включва 11 присъствени занимания  с всички учебни материали, пълноцветен сугестопедичен сборникнасоки за родителите и ресурси онлайн. За времето на курса са осигурени вода и плодове за децата.

! При необходимост можем да изготвим извинителна бележка за 12,13,14 юни.

В случай, че не сте били участници в курсовете и програмите ни до сега, е необходима предварителна среща-интервю с родител и дете.

Сподели чрез:
към началото