Деца от 8 до 10г: Нещотърсачи Обичат да четат

Дата/Час
20/08/2019 - 30/08/2019
14:00 - 18:00

Местоположение
Сугестопедичен център "Go Beyond"

Адрес
ул. “Йоан Екзарх” 10
София


 

Курсът “Обичам да чета”, съществува пъстър и многообразен от 2013г. Създаден по метода сугестопедия в подкрепа на нещотърсачеството /детското любопитство/, това е курс, в който деца на възраст между 8 и 10 години добиват увереност и лекота в четенето и изграждат свой собствен стил на учене. Повече за самият курс можете да откриете тук.

Родителите се тревожат, че днес децата не харесват достатъчно книгите, по-често защото четенето се случва по-бавно от играта на смартфона, а понякога и защото не откриват забавни четива. И понеже вярваме, че всяка техника за четене се овладява по-лесно, когато четивото е интересно, за нас книгите се превърхана в огромно богатство и добри приятели.

Стараем се да срещаме малките читатели с такива, които са едновремено мъдри и забавни, а децата често не знаят за съществуването им. С повече от 150 учебни часа, разработени през годините ( защото ние се развиваме и програмата – също),  курсът има своя собствена приказна фабула, която ни повежда на необичайно пътешествие в света на книгите и подхранва мечтите.

От есента на 2018г. курсът вече има издадена своя книга/учебно помагало/ и е невероятно удоволствие да наблюдаваме  как децата понасят с нетърпение своята книжка за заниманията ни по четене, изпълнени с любопитство за продължението на историята на една Мечта.

 

_498071

 

А мечтите, ах, мечтите са нещо, за което Анабел Хихил може дълго да разказва, защото освен събирачка и разказвачка на истории, тя е и покровителка на мечтите. От нея можете да научите как да похранвате своите ( те така или иначе няма да ви оставят на мира лесно) и да растете заедно с тях. Но това е част от история, която предстои да разкажем…

Tози курс е покана за всички онези малки нещотърсачи, които освен да се сприятелят с ума си и да опознаят възможностите на паметта и въображението си, са жадни за предизвикателства, харесват музиката, движението и игрите.

Превръщаме се в изследователи и актьори, а историята ни води и ни помага да опознаваме и пресъздаваме различни емоции, използвайки езикът на тялото. Емоционалната интелигентност се развива заедно с концентрацията  и двигателната култура, докато… пеем. В този курс ще посветим време на звукоизвличането, театъра, музиката и песенното творчество.

Нека наситим с още радост лятната ваканция, от 20-ти  до 30-ти август, като откриваме и затвърждаваме нови умения и възможности!

Заниманията са в полудневна интензивна форма 10 дни, 45 учебни часа с две срещи-продължения на 19 и 20 октомври, общо 54 учебни часа.

График на провеждане:

делнични дни, 20,21,22,23: 14:00 – 18:00
събота, 24 август: 14:00 – 18:00
делнични дни, 26,27,28,29,30 август: 14:00 – 18:00

Необходима е предварителна среща-интервю с родител и дете.

Можете да запазите място за участие, като внесете капаро от 100лв.

Възползвайте се от намаленията за деца от едно семейство. Очакваме ви!

 

Two_Boys_546540_1280x853

Сподели чрез:
към началото