Деца от 7 до 10г: Нещотърсачи oбичат да четат в гр. Бургас

Map Unavailable

Дата/Час
10/06/2024 - 21/06/2024
09:00 - 12:45

Адрес



 

Курсът “Обичам да чета”, съществува пъстър и многообразен от 2013г. Създаден по метода сугестопедия в подкрепа на нещотърсачеството /детското любопитство/, това е курс, в който деца на възраст между 7 и 10 години добиват увереност и лекота в четенето и изграждат свой собствен стил на учене. Повече за самият курс можете да откриете тук.

Родителите се тревожат, че днес децата не харесват достатъчно книгите, по-често защото четенето се случва по-бавно от играта на смартфона, а понякога и защото не откриват забавни четива. И понеже вярваме, че всяка техника за четене се овладява по-лесно, когато четивото е интересно, за нас книгите се превърхана в огромно богатство и добри приятели.

Стараем се да срещаме малките читатели с такива, които са едновремено мъдри и забавни, а децата често не знаят за съществуването им. С повече от 250 учебни часа, разработени през годините ( защото ние се развиваме и програмата – също),  курсът има своя собствена приказна фабула, която ни повежда на необичайно пътешествие в света на книгите и подхранва мечтите.

През 2019г. прекрасните художници Иля Бакалов и Диана Бакалова изрисуваха книгата/учебно помагало/ “Обичам да чета” и е невероятно удоволствие да наблюдаваме  как децата понасят с нетърпение своята книжка за заниманията ни по четене, изпълнени с любопитство за развитието на историята на една Мечта.

 

_498071

 

А мечтите, ах, мечтите са нещо, за което Анабел Хихил може дълго да разказва, защото освен събирачка и разказвачка на истории, тя е и покровителка на мечтите. От нея можете да научите как да похранвате своите ( те така или иначе няма да ви оставят на мира лесно) и да растете заедно с тях. Но това е част от история, която предстои да разкажем…

Tози курс е покана за всички онези малки нещотърсачи, които освен да се сприятелят с ума си и да опознаят възможностите на паметта и въображението си, са жадни за предизвикателства, харесват музиката, движението и игрите.

Превръщаме се в изследователи и актьори, а историята ни води и ни помага да опознаваме и пресъздаваме различни емоции, използвайки езикът на тялото. Емоционалната интелигентност се развива заедно с концентрацията  и двигателната култура, докато… пеем. В този курс ще посветим време на звукоизвличането, театъра, музиката и приложните изкуства, а защо не и на математиката като откривателство и страст на някои магични създания.

Нека наситим с радост зеленото на лятото, от 10-ти  до 21-ти юни в гр. Бургас, като откриваме и затвърждаваме нови умения и възможности!

Заниманията са в полудневна интензивна форма в рамките на 10 дни, като могат да включват обяд и следобедни забавни занимания за желаещите.

Обучението се провежда в делнични дни  от  9:00 до 12:45ч.

Необходима е предварителна среща-интервю с родител и дете.

Място на провеждане: гр. Бургас

Ще приключенстваме в градска среда с чудесен екип и някои изненади, които предстои да споделим!

Моля, свържете се с нас за допълнителна информация и въпроси!

 

Two_Boys_546540_1280x853

Сподели чрез:
към началото