Деца от 7 до 10г: Обичам да чета II – нещотърсачество преди училище

Loading Map....

Дата/Час
09/09/2019 - 14/09/2019
09:00 - 13:00

Местоположение
Сугестопедичен център "Go Beyond"

Адрес
ул. “Йоан Екзарх” 10
София


 

Преди началото на учебната година отправяме покана към децата, участвали в курсовете “Обичам да чета”,  да се включат в едно необикновено приключение. Предстои ни да усъвършенстваме уменията си за учене, като се заредим с много ентусиазъм, докато играем и откриваме нови герои и истории. В програмата ще бъдат включени двигателна култура, музика и театрални етюди, обединени от обща фабула.

 

ОЧ продължение котка

 

Мили родители,

умът ни поглъща тревожните новини за състоянието на планетата, наред с развитието на технологиите, научните открития, таланта, милосърдието и любовта между хората.

Вече е ясно, че следващите поколение ще разполагат с повече инструменти, за да се справят с последствията от човешката дейност и ще са необходими креативно мислене, гъвкавост и активно отношение, за да бъде светът на бъдещето добро място за живеене.

Споделяла съм неведнъж за отношението ми към тази специална възраст между 7 и 10 години, към която се връщаме, за да подхранваме мечтите си като големи. Затова в програмите наред с това да умеем да учим и мечтаем, да развиваме емоционална интелигентност, ще тренираме  творчески подход към различни предизвикателства, осъзнат избор и будност за последствията от случващото се, извън определението, че се превръщаме в „консуматорско общество“.

Вярваме, че изкуството възпитава по много мек начин и затова поканата за продължението „Обичам да чета II – нещотърсачество преди училище“ е свързана с…книгата на Луис Сепулведа  „Историята на една чайка и на котарака, който я научи да лети“. През образите на животните авторът ни помага да откриваме възможности в необичайни ситуации – чайка, която не може да лети, котарак, който развива нови умения, общност, обединена от потребността да намери решение…

Предстои ни творческо и театрално приключение, в което освен да четем и развиваме уменията си за боравене с текст, запаметяване и интерпретиране, ще изследваме как в детския микросвят намират място всички чудесни възможности, които светът ни предлага!

Креативността ще е разковничето за декорите и нестандартните решения на предизвикателствата, припознати от самите деца. Ще се учим да комуникираме, дори когато на пръв поглед не разбираме, ще развиваме сензитивност и ще демонстрираме толерантност. Ще си помагаме да растем по-уверени и можещи! Ще знаем как да разпознаем и извлечем най-доброто от средата, в която попадаме и ще чувстваме подкрепа, защото тя е навсякъде около нас!

Разбира се, докато приключенстваме, ще влезем в ритъм за училище, ще сме спокойни, че можем да се справим и домашните са предизвикателство за кутрета.

„Здравей,Приключение! Добре си ни дошло!“

Stones_Creative_Legs_469670

 

Очакваме ви!

Период на провеждане: 9-14 септември; шест дни в полудневна форма, от 9:00 до 13:00ч.

Програмата е подходяща за деца, преминали някоя от сугестопедичните ни програми за развитие на умения за учене, на възраст до 10г. Родителите са добре дошли на нашето представяне в последния ден!

Хорариум: 30 учебни часа.

Цена: 233лв. с включени всички учебни материали; плодове за паузите и някои кулинарни чудесии, които ще си спретнем сами. 

 

 

 

 

 

 

Сподели чрез:
към началото