Деца от 7 до 10г: Нещотърсачи Обичат да четат

Map Unavailable

Дата/Час
07/06/2021 - 18/06/2021
14:00 - 17:45

Адрес 

Курсът “Обичам да чета”, съществува пъстър и многообразен от 2013г. Създаден по метода сугестопедия в подкрепа на нещотърсачеството /детското любопитство/, това е курс, в който деца на възраст между 7 и 10 години добиват увереност и лекота в четенето и изграждат свой собствен стил на учене. Повече за самият курс можете да откриете тук.

Родителите се тревожат, че днес децата не харесват достатъчно книгите, по-често защото четенето се случва по-бавно от играта на смартфона, а понякога и защото не откриват забавни четива. И понеже вярваме, че всяка техника за четене се овладява по-лесно, когато четивото е интересно, за нас книгите се превърхана в огромно богатство и добри приятели.

Стараем се да срещаме малките читатели с такива, които са едновремено мъдри и забавни, а децата често не знаят за съществуването им. С повече от 150 учебни часа, разработени през годините ( защото ние се развиваме и програмата – също),  курсът има своя собствена приказна фабула, която ни повежда на необичайно пътешествие в света на книгите и подхранва мечтите.

През 2019г. прекрасните художници Иля Бакалов и Диана Бакалова изрисуваха книгата/учебно помагало/ “Обичам да чета” и е невероятно удоволствие да наблюдаваме  как децата понасят с нетърпение своята книжка за заниманията ни по четене, изпълнени с любопитство за развитието на историята на една Мечта.

 

_498071

 

А мечтите, ах, мечтите са нещо, за което Анабел Хихил може дълго да разказва, защото освен събирачка и разказвачка на истории, тя е и покровителка на мечтите. От нея можете да научите как да похранвате своите ( те така или иначе няма да ви оставят на мира лесно) и да растете заедно с тях. Но това е част от история, която предстои да разкажем…

Tози курс е покана за всички онези малки нещотърсачи, които освен да се сприятелят с ума си и да опознаят възможностите на паметта и въображението си, са жадни за предизвикателства, харесват музиката, движението и игрите.

Превръщаме се в изследователи и актьори, а историята ни води и ни помага да опознаваме и пресъздаваме различни емоции, използвайки езикът на тялото. Емоционалната интелигентност се развива заедно с концентрацията  и двигателната култура, докато… пеем. В този курс ще посветим време на звукоизвличането, театъра, музиката и приложните изкуства.

Нека наситим с радост зеленото на лятото, от 07-ми  до 18-ти юни, като откриваме и затвърждаваме нови умения и възможности!

Заниманията са в полудневна интензивна форма 10 дни, 50 учебни часа с две срещи-продължения през избран уикенд в края на лятото, общо 60 учебни часа.

Обучението се провежда в делнични дни  от  14:00 до 17:45ч, като има възможност децата да пристигат след 13:30 и да обядват на място.

Необходима е предварителна среща-интервю с родител и дете.

Място на провеждане: София Център и кв. Лозенец

Първата седмица заниманията ще са в центъра на града с изходен адрес: ул. Граф Игнатиев 3

Втората седмица заниманията ще са в кв. Лозенец, ул. Кричим 78 – гостуваме на приятелите ни от ЕЦ “Хелен Дурон”.

Ще приключенстваме в градска среда сред галерии, паркове и някои изненади, които предстои да споделим!

Моля, свържете се с нас за допълнителна информация и въпроси!

 

Two_Boys_546540_1280x853

Сподели чрез:
към началото