Деца до 10 години: Клуб “Креативност”

Дата/Час
30/05/2021
14:15 - 17:00

Местоположение
Tango & Pepper Studio

Адрес
Graf Ignatiev Str 3
Sofia 1000


 

Очакваме участниците на възраст до 10 години за творчески занимания в неделя!

Планираните срещи-занимания се провеждат в неделя, обичайно през три седмици. Датите обновяваме регулярно в календара.

Не пропускайте да изпратите входната задача за участие, ако все още не сте го направили: снимка на създадена от вас композиция/ колаж, която изобразява част от човешкото тяло или конкретен орган.

Можете да използвате всякакви подръчни материали, като листа, клони, шалове и аксесоари, плодове, зеленчуци, облаци, предмети от бита и учебни пособия. Не е необходимо да изрязвате и лепите, а само да организирате избрани обекти по подходящ начин. Ако творческият ви импулс все пак ви поведе към приложни техники, ще се радваме да споделите сътвореното с нас. Снимките изпращайте на e-mail: info@pokajimi.com за Клуб “Креативност”.

Защо избрахме темата креативност?!

Може би причината се корени в нуждата децата намират опора във въображението си, което все по-рядко е провокирано в условията на средата, в която живеем. Порасналите пък се изправяме пред необходимостта да се адапритаме в променящите се условия, в които опитът все по-малко ни служи еднозначно. Излизането от зоната на комфорт с намирането на творчески решения за постигане на лични и екипни цели изисква и подобряване на комуникацията. Сугестопедичният подход борави със стимулите на средата за достъп до неизползваните ресурси на личността, но придвижването на креативността нагоре по стълбицата от топ 20 до топ 3 за необходимите умения на десетилетието, я прави централна тема за нас.

Креативността е свързана с генерирането на идеи и намирането на творчески решения на проблеми, с използването на въображение за създаването на нещо ново. А въображението е могъща сила. Въображението може да лекува. Единственото, което се изисква, е да имате куража да визуализирате това, което искате да се случи и след това да се отдадете на създаването му. Ако имате богато и продуктивно въображение, вие се намирате в постоянна, жизнена връзка с ритмите и посланията на тялото, сърцето и ума си.

В тези срещи наред с разкриването на творческия потенциал,  ще развиваме и емоционалната интелигентност с различния подход за постигане на нашите нужди и желания.

Всяко занимание има своя тема, която в следващите се надгражда и задълбочава чрез синтез от изкуства, музика, танц, поезия и проза, чужди езици, гастрономия.

Заповядайте да учим и играем в сугестопедична среда!

Включването става след изпращане на снимка с изпълнена входна задача!

Срещите се провеждат при спазване на необходимите епидемологични изисквания и ако това се налага, ще се пренасят онлайн. Не се предвижда струпване на голяма група хора за продължително време. 

Цена: 18 лв/ курсисти; 25 лв/нови познайници

 

Bouquets_Grass_Suitcase_Vase_Bokeh_582488_1280x853

Сподели чрез:
към началото