Port de bras за ума и тялото

Дата/Час
01/06/2021
16:30 - 17:20

Местоположение
Dance Academy Sofia

Адрес
бул. България 73
София


Port De Bras е система в направлението „Mind & Body”, разработена от Владимир Снежик през 2006г..

Port De Bras е съчетание на йога, пилатес, стречинг, тай-чи и балет. В буквален превод от френски, Port De Bras означава „движение на ръце и тяло“ – което е и термин от класическия балет. Изключително се набляга на плавните и грациозни движения на ръцете и краката, което учи тялото на синхрон, баланс, издръжливост. Методът работи върху гъвкавостта и стягането на мускулите на цялото тяло.

Port De Bras е без противопоказания и без възрастови ограничения. С методът може да се занимават дори хора с травмирани стави и проблеми с гърба и кръста.

Класовете по Port De Bras са подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали. Не се изисква предварително запознаване с хореографията. Методът е разработен така, че ангажира ума и тялото през тялото време и може да се използват различни степени на сложност при изпълнение на упражненията.

“Дълго време търсех подходящо решение, което да помага на хората да се чувстват добре в телата си, да могат да се изразяват по-свободно не само вербално, защото мъдростта на тялото е безкрайна. За мен трансформацията на емоциите и укрепването на психиката се постига много по-лесно с помощта на тялото. Преживяването е подобно на динамична медитация, движенията са плавни и в синхрон с музиката. Още след първите занимания се наблюдават подобряване на настроението и общия тонус, по-голяма свобода на движенията и комфорт в собственото ни тяло.” – споделя Силвия Йорданова

Ползите обобщено: 

  • По-изправена и правилна стойка.
  • Грация, баланс и координираност на движенията.
  • Гъвкавост.
  • Развитие на умения за лесно управление на собственото дишане.
  • Намаляване на размера и топене на мазнини. 

Дни и часове на провеждане:
– вторник от 16:30 до 17:20ч
– неделя от 18:00 до 19:00ч  

Заповядайте да се насладим на радостта от движението!
Jump_Brick_Wall_510974
Сподели чрез:
към началото