В царството на розите – период 1 ( 30 май – 2 юни) и период 2 (2 юни – 5 юни)

Map Unavailable

Дата/Час
30/05/2024 - 05/06/2024
Цял ден

АдресПОКАНА

Време е да споделим детайли за нашата програма в китната долина на розите. Можете да изберете една от двете групи и да споделите с приятели.

Наричат розата “царица на цветята”. Експертите в областта на ароматерапията я признават за най-силния антисептик.
Може би много от вас знаят, че най-лесният начин да префокусираш е чрез аромат. Обонянието ни е водещо сетиво за “надушване на нашите хора” и се смята, че в последните години се изостря. То е ключово сетиво за оцеляването ни още от древността. Представете си какъв подарък е да преживеем такова обновление на сетивата до клетъчно ниво в зората на утрото с даровете на слънцето и красотата на природата.
Напомням, че всички събития и покани извън гр. София са изцяло с практична насоченост, въвеждащи цикъл от ново съзнание за новото време, в което живеем. 

Розово масло от маслодайната роза дамасцена се добива в няколко региона от света, но Българската роза е най-търсена и най-високо ценена, поради богатия и сложен аромат, който характеризира българското розово масло и който се дължи на на спецификата на почвата и климатичните условия.
 
Розовото масло винаги се е асоциирало със сърцето и най-важното му въздействие е на емоционалното тяло. Това ценно етерично масло има повдигащи и отпускащи свойства за нервната система, има способността да успокоява и хармонизира, стимулира чувството за любов, прошка и цялостно добруване. Свойствата му като афродизиак ще повдигнат сексуалността и самочувствието ни.

Розовото масло е прекрасен агент, който ще спомогне за намаляването на нивата на стрес, и въпреки че се слави с особено ефективното си въздействие при жените за подкрепа на репродуктивната система, това е масло, което не бива да бъде пренебрегвано и от мъжката половина на света – то може да спомогне да се намалят чувството на гняв и неудовлетвореност вкл. и по време на пуберитета при тийнейджърите.

“В царството на розите” е събитие, което ни помага да израстнем, обгрижени от въздействащата сила на розовия аромат. Балансът да даваме и получаваме в естествена за нас среда ще обнови мислите ни и ще разшири съзнанието ни с нови знания, идеи и откровения.
Розите имат бодли, но нека нагласата ви е за едно преживяване, изпълнено с изобилие, нежност и красота.
Уменията на българката, израснала близо до земята, са били най-голямото ѝ богатство – да чува земята, да разбира природата, да е в хармония със себе си.
Този стремеж да бъдем в синхрон, водещи и следващи и до сега подхранва най-съкровената ни същност. И няма мъж, който да не усеща тази женска сила, когато се уповаваме на вътрешния си център и любовта струи от нас. А в процеса ще има и ценители.
Предстои да се понесем с розовия аромат, докато ръцете ни докосват нежните цветове, а кожата ни здравее и пие росата на утрото. Датите ни позволяват да преживеем и “Празника на розата” и да се заредим с енергия по неповторим начин.
Програмата ни включва: два дни розобер и закуска сред розите. Предвидена е фотосесия, а желаещите могат да се облекат в народни носии ( ще има 3 налични). Очакват ни срещи с експерти в областта на етеричните масла. Ще се обогатим с идеи в областта на биохакинга и приложението на етерични масла в кулинарията. В един от дните ще си направим сладко от рози и ще съпреживеем магията на творчеството. Всичко това ще бъде облечено с фините нишки на сугестопедичния подход, за да бъде преживяването освобождаващо и запомнящо се. Ще се фокусираме в обновление на всички нива и баланс във физически, емоционален и ментален план с майсторски подход и вдъхновение.

Копнежът за съприкосновение с природата и вниманието към розите, които в този период цъфтят интензивно, подхранват личния ни заряд от радост. А до какво води това, предстои да преживеем заедно… Разбира се има и изненади, за да е още по-вълнуващо!

Във времето заедно ще се освободим от стреса. Фино и нежно ще се подготвим за процеса на обновление и добротворчество. Ще имаме време за най-важните въпроси, които ни занимават и с вещо редуване на активност и пауза в различни преживявания ще укрепим творческата си същност и себеизразяване. Ще получим подкрепа и вдъхновение на няколко нива.

Имаме специална цена при включване на двама до запълване на групите.

Ако сте получили покана от ваш приятел, значи жизнената сила ви протяга ръка.
Допълнително ще получите точна програма за организацията и провеждането.
Програмите за деца набират скорост и участници. В КАЛЕНДАРА можете да откриете повече информация

Нека заинтересованите за участие в розобера или в друга програма да се свържат с мен за интервю.

 

 

Благодарим ви за доверието в ценностите, които укрепваме заедно.

Малко повече за локацията и логистиката:
Отсядаме в с. Габарево, на 18км или на 20 мин. с кола от розовите насаждения и гр. Казанлък.

Първата група пристига на 30 май между 14 и 15ч. Връщането е на 2 юни след събитията на Празника на розата в гр. Казанлък.

Втората група пристига на 2 юни преди обяд за Празника на розата в гр. Казанлък. Връщането е на 5 юни около обяд или по лично усмотрение.

За транспорта до розовите градини и брането на рози за лични нужди следва да се организираме с коли.

Настаняването е в спални, двойни и тройни стаи в комплекс, запазен само за нас.

Сумата включва:

  • 4 дни, 3 нощувки на пълен пансион с меню на блок маса, с кафе паузи и следобедна закуска. Храната е разнообразна – вегетарианска и месна – за всеки вкус и ще бъде приготвяна от шеф готвач.
  • 2 или 3 дни розобер и събиране на розови листенца за лична употреба;
  • допълнително продукти за кулинарно творчество;
  • материали за игра и обучение;
  • водещи експерти и фасилитатори.

Преживяване:
Всяко пълноценно преживяване в група е свързано с внимателно планиране и организация на процесите на взаимодействие. Напомняме за необходимата среща-интервю ( възможна е и онлайн) с потенциалните участници.

Препоръчителна лична екипировка:
– панталони и подходящи обувки;
– връхна дреха, която пази от вятър;
– полар/суитчър или друга дебела дреха за вечерите;
– гумени ботуши при дъждовно време;
– шапка, шише за вода, малка раница;
– репелент и слънцезащитен крем;

В и около базата:
– бански;
– удобни обувки и дрехи за движение – танци, спорт;
– народни носии/ артистично облекло; включително в различни сфери на танцовото изкуство; аксесоари и артефакти, свързани с традиции; музикални инструменти и всичко в полето на творческата изява.
– шалте или одеяло за пикник.

Побързайте да разгледате и споделите!

 

 

Сподели чрез:
към началото