Пролетно обновление – работилница на 7 и 11 март

Map Unavailable

Дата/Час
07/03/2023
11:00 - 16:30

АдресЗдравейте!

С обновяването на природата през пролетта, ви каним да се обновим заедно!

 

На 7 март с усещане за пролет ще случим това необичайно събитие.

То е свързано с процеси, които често остават в несъзнаваното, а са определящи за изборите ни: „Как да се справим със самосаботажите?“

Както всички знаем, когато дадем предимство на ума, той взема решение на база на миналия ни опит и натрупаните знания. Дори да се опираме на опита на други хора, отново решението, което утвърждаваме е базирано на вътрешния ни диалог и опитности. Това често се случва толкова бързо, че оставаме съзнателни само за емоцията, която изпитваме, а не за убежденията, които я възбуждат.

В този смисъл срещата ни ще бъде творческа и трансформираща.

Ще изследваме три области и самосаботажите, които може би сме формирали в тях:

  • Какво мисля за себе си?
  • Какво мисля за социума?
  • Какво мисля за живота?

Приемането на самосаботиращите убеждения стъпва на действията, които са ни довели до тях; проследяване на мотивацията и фокусиране върху намеренията.

Най-важната връзка на тялото е с живота, а не с обърканите мисли.

Ще подхпдим към този процес с помощта на сугестопедичното изкуство и ще се свържем с героите, които събират цялата ни осъзнатост и устрем.

Намерение и фокус

Създадени сме със силен отклик на страх с цел предпазване от опасности, но това не винаги отговаря адекватно на ситуации към днешна дата. Амигдалата е алармената система на мозъка. Свързана е с хипоталамуса, който произвежда кортизол, отговорен за готовността на тялото да действа. Когато безпокойството надделее, стимулирането на амигдалата води до поведение, което често не се подчинява на логиката. Тя оперира с емоционалната памет. Когато се включи емоцията страх – невроните откликват незабавно. Препрограмирането на амигладата означава да се научим да комуникираме през емоционалните ни спомени.

Вслушването във вътрешния глас ти помага да разбереш дали говориш със себе си като с някой, когото силно обичаш. Но това е само началото. Цикълът на самосоаботажа включва и нещата, които пропускаме да направаим за себе си. Стресът на супергероите, които съзнателно или несъзнателно се стремим да бъдем, включва и богат хормонален коктейл!

Нека се впуснем заедно в това пътешествие на силата и мъдростта!

!Подробна информация за втората част  на 11 март ще публикуваме допълнително.  В нея ще разгледаме необходимостта да полагаме усилия и резултите през една по-различна призма.

Моля, свържете се с нас, ако искате да се включите!

7 март: от 11 до 16:30ч,  18 СУ „Уилям Гладстон“, ул. Пиротска 68

11 март: от 13 до 17:30ч, допълнително ще потвърдим локацията.

Повече информация защо случваме събитието:.

Предстоят магичните дни на пролетта и това е първата среща от поредица за укрепване на общността или общуването в група  и подкрепата, които можем да си дадем взаимно с богатството на всеки натюрел и израстването във взаимодействието с различни модели и възприятия.  

2023 година вече набира скорост и всички планове и надежди, свързани с личния ни живот и общността, в която се развиваме, напъпват като пролетни цветя. И точно с тази нагласа се роди творческия импулс, който завихри това събитие за всички, които се почувстват привлечени от него.
Този път вълната, която ни събира е едновременно фина и мощна, носи живителните сокове на Пролетта и нежността на първите стръкчета, пробили почвата и разперили листенца и цветове към слънцето.
Ще се отнесем с много нежност към себе си, ще си дадем взаимна подкрепа през играта и ще почувстваме силата, която напира в нас и можем да канализираме като оздравим всички вътрешни процеси в телата ни (пълнолунието е в Дева) и разширим това, което сътворяваме с лекота и ентусиазъм ( защо са всички усилия, ако те не носят поне малко забава, която сама по себе си е мощно зареждане?!).
Сподели чрез:
към началото