Лято в планината: покана за участниците в курсовете “Brain Craft Teen” и “Разкриване на потенциала…”

Map Unavailable

Дата/Час
05/08/2020 - 10/08/2020
16:30 - 10:00

АдресПризнаваме, че имаме нужда от повече преживявания далеч от екрана и няма да чакаме края на лято, за да се съберем! 

Ще си подарим пет дни през август, за да се насладим на мястото, което през есента на миналата година открихме – Младежки еко-лагер Очиндол, ПП Врачански Балкан.

Каним желаещите участници в курс “Brain Craft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая” да развиваме умения да виждаме, докато гледаме, да осъзнаваме, докато усещаме, да присъстваме, докато участваме! През уикендът могат да се присъединят и порасналите участници в курс “Разкриване на потенциала и резервите на личността” – да умножим забавата и да стимулираме огледалните неврони да учат от различни личности, събрани от един общ стремеж: “Да живееш означава да се радваш!”

А какво ще правим?  

  •  ще се наслаждаваме на време сред природата;
  •  пикник в сянката на приказно дърво;
  •  разходки в търсене на горски плодове;
  •  изследване на родови пътеки ( създадени вместо екопътеки);
  •  създаване на карти за игри на знаци и предизвикателства;
  •  кулинарство – закуски и някои основни хранения;
  •  организация на мини събор  – срещаме иновации с традициите на селото;
  •  разказвачество и създаване на истории с преживяване;
  •  хармонично общуване;
  •  екипни задачи и автентично лидерство.

В разгара на лятото времето заедно, изследването на нови пътеки, различните преживявания и общуването в среда, в която умеем да даваме признание и подкрепа на себе си и на другите, ще ни заредят с радост, с увереност и постоянство да следвате мечтите си.

Помните ли разказът на Иван Вазов “Дядо Йоцо гледа”?! Можете ли да си представите какво е искал да усети старецът с вътрешния си взор, когато му е липсвало зрение? Ако той е копнеел да види Свободна България, то как изглежда свободата за вас? Националните празници ни напомнят, че безчет са героите, мечтали за тази свобода и отдали живота си за нея.

Ние сме родени свободни, живеем свободни, дишаме без страх за живота си, мечтаем и следваме мечтите си. Когато загубим смисъл, има кой да ни побутне и събуди. Понякога ние сме призвани да събудим някой друг и винаги безпогрешно разпознаваме любовта – любовта, която всеки носи в сърцето си, което звучи, за да напомня, че животът е дар, поверен от един момент нататък в собствените ни ръце. Будни ли сте? Гледате ли? А какво фокусира вниманието ви? Кое ви наси радост? Как създавате радост?

И сигурно има много какво да не ни харесва, но има и на какво да повлияем, винаги е въпрос на личен избор в какво да се задълбочим и какво да отминем. Затова отиваме да погледнем с очите си какво е търсел да види Вазовия Дядо Йоцо в Искърското дефиле.

SAMSUNG DIGIMAX D530

А знаете ли, че в своите произведения Иван Вазов е използвал над 45 000 различни думи, а Уилям Шекспир –  едва 24 000. Не случайно го наричат “патриархът на българската литература”. Успявал е да докосва, не просто да отразява съдбините на събратята си във времето, в което е живял, загледан в настоящето, което ние живеем днес. Вазов е причината да помним, а приключението – нашият начин да сме любопитни да учим.

Параметри на приключението: 

5-10 август 202г. с  настаняване в Младежки еко-лагер Очиндол, ПП Врачански Балкан

Пристигането е на 5-ти август и отпътуването обратно е на 10-ти август сутринта. Базата е прекрасна, а домакините се грижат с радост за нашия комфорт. 

Настаняването в младежки еко-лагер, с.Очиндол е в споделени стаи за 3 и повече човека, като всяка стая има баня и WC, но не се предоставят хавлии за баня и комплекти за лична хигиена.

Изхранването по време на престоя на база две вечери и един обяд се обезпечава от сертифициран доставчик – етнографски комплекс „Дядо Йоцо“, с.Очиндол, притежаващ всички разрешителни за приготвяне и продажба на храна. Останалите хранения се приготвят от участниците. Базата разполага с напълно оборудвана кухня. Някои любими провозии ще донесем с пристигането си, а останалите ще пазаруваме от магазина в селото.

Транспортът ще се съгласува с родителите и участниците. При необходимост може да се направи организация за извозване на цялата група.

Цена: 268лв. с вкл. застраховка; пет нощувки; две вечери и един обяд; продукти за другите основни хранения; материали за заниманията.

!Условията за пораснали се определят според това дали се включват за 2 или 3 дни.

Подробности по организацията и списък с всичко необходимо за пътуването, ще получат всички потенциални желаещи.

Ако сте скъп познайник от наши курсове, можете да заявите участие на мейл адрес: info@pokajimi.com и на тел.: 0878106998

 

Sky_Legs_Grass_465561

 

Сподели чрез:
към началото