Тийн приключение 19-21 май

Map Unavailable

Дата/Час
19/05/2023 - 21/05/2023
Цял ден

АдресСело Дрен се оказа онова място за нас през 2022г, на което учихме за себе си и света през споделянето и нещоправенето заедно сред зеленото на Верила. И планината отново ни кани в зелената прегръдка на месец май на разходка под звездното небе, съпричастна с красивите приятелства, вътрешната яснота и подкрепа на цялото, за да може всеки да сбъдва мечтите си по най-добрия възможен начин.

Програмата от 19 до 21 май случваме по предложение на тийнейджърите, участници в курсовете и програмите на “Покажи ми”, но е покана и към нови познайници, които искат да сме заедно и през лятото в интензивната лятна програма в началото на август.

В рамките на 3 дни ще общуваме през радостта и вдъхновението. Ще поемем на пътешествие със средствата на сугестопедията. В него ще бъдат вплетени, както личните ни преживявания, така и примери, извлечени от историите на герои, които познаваме в търсене на решения, които ни вълнуват. Всеки ще има възможност да вложи творческата си енергия в създаването на личната си легенда.

Знаете, че сугестопедията е синтез от различни области на наука и изкуство, така че в основата на срещите ни ще бъде укрепването на здравословни навици, свързани с движение и спорт, изследване на възможностите на ума и тялото с много игри, арт терапевтични практики. Наред с това ще се разхождаме в гората и ще кулинарстваме.

Локация и логистика:
Село Дрен се намира в полите на планината Верила и е с надморска височина 744м. Намира се на 40 мин път с кола от изхода на София. Необходимо е децата да пристигнат в базата на SOS Детски селища на 19-ти май между 10 и 10:30 часа. Базата се намира над селото и на финалните метри е нужно да заиете на разклона за Егрека вдясно. Ще видите огромна дървена порта и ще ви посрещне дружелюбно малко куче пазач. Подаваме ръка на селището в политиката им “Малки стъпки”, за да създадем вълшебни преживявания за деца сред чистотата на природата в близост до София.

В организацията на траспорта (извозването) ще разчитаме на родителите. Моля, тези, които могат да пътуват и да поемат още деца, да се свържат с нас.
19-ти май е неучебен, заради матурите на дванадесетокласниците. Ако  все пак е необходима служебна бележка за  училище, можем да подготвим.
Родителите могат  да се присъединят към нас на 21-ви май в 14ч.за кратко представяне и споделяне на преживяното. Желаещите могат да продължат с разходка в гората, водени от децата.

Тръгването от базата към София е предвидено след 15 часа в неделя, 21-ви май.

Лична подготовка:
Нужно е децата да си носят големи хавлии за къпане. За разходките – подходящи обувки за гора/ планина, челник или фенерче; по плътни дрехи за вечерите. Дрехи, подходящи за игра/спорт и такива, в които се чувстват комфортно, също шапка, шише за вода и малка раница. Пожелаваме хубаво време; за валежи –  ветровка, дъждобран.

Моля, нека вземат и по една книга. Ако могат да намерят интересна за тях автобиография или книга с лична история, ще е чудесно.

Хранене:
Закуските ще сътворяваме самите ние. Ще напазаруваме базови продукти, плодове и зеленчуци в София, но всеки може да носи неща, които обича да хапва за споделяне. Могат да разровят за любими рецепти за баница и др,. и да ми пишете какво е нужно да купим. Ще разполагаме с две напълно оборудвани кухни.
Основните хранения ще бъдат осигурени от лицензиран доставчик.

Желаещите да се включат в следващ курс, лятна програма или стажантска практика, които все още не познаваме лично, през този уикенд ще поканим на интервю!

Желаем ви хубави дни!

Бъдете здрави!

Можете да запазите своето място за събитието на e-mail: info@pokajimi.com

Сподели чрез:
към началото