Тийн приключение в Копривщица и региона

Map Unavailable

Дата/Час
31/07/2023 - 07/08/2023
Цял ден

АдресЗдравейте, мили приятели!

Обещаното вълнуващо приключение през лятото ще се състои в Копривщица и региона.

Предстоят ни нови опитности, игри и забава, опознаване на природата и историята на региона.

Вярваме, че приятелствата ще укрепнат и ще се зародят нови!

Ще отделим време за мечтите и стъпките по пътя, ще намерим отговори на въпроси, които ни вълнуват и ще почерпим вдъхновение от времето заедно!

Ето защо:

Казват, че живеем във време на извазия на чужда култура и обезличаване на българщината. Може би това се случва в забързаното ежедневие, в сухотата на историческите факти и изкривеното разбиране на нуждата от познаване на културното и историческото ни минало. Признаването на българския календар за най-древния календар в света е доказателство за наличието на висококултурно, технологично и историческо наследство у нас.

Преди няколко години с тийнейджъри потърсихме разбиране за България след Освобождението през очите на Дядо Йоцо на Иван Вазов. Изкачихме се до паметника  край с. Очиндол над Искърското дефиле и вдишахме копнежа по свободата и прогреса, така майсторски описан в разказа “Дядо Йоцо гледа”, публикуван през 1901г..

Всяка следваща година успяваме да съчетаем преживяванията сред природата с докосването до традиции, забележителности и ценности с родолюбиво чувство. Избираме среда, която ни помага да се приближим до изконните разбирания за любовта и свободата по нашите земи в етапа на порастването.  Лятото на 2021г. ни заведе в Тетевен, през 2022г. – бяхме в Калофер и проучихме легендите за войводата Калифер, манастирът “Успение Богородично” с аязмото, истории за героизъм, новаторство и традиции – като класното училище, калоферската дантела, музеят на Христо Ботев.

Тези села и градчета в люлката на Балкана носят жизнерастост, толкова различна от големия град, затова и тази година внимателно търсихме място,  предпоставка за по-пълноценно преживаване. И успяхме да създадем програма, в която опознаването на родината да е чрез жива история. А себепознанието да е в среда на подкрепа, разбиране и вдъхновяващи срещи.

В последните няколко години самите участници оформиха ядро на приятелство, споделяйки ценности и разбирания, така необходими за съвременния млад човек. Всяка година в курсовете и програмите до нас достигат деца, които търсят такава среда – без сравнение и конкуренция; с откритост и подкрепа; търпение и време за осъзнатост, разбиране и трансформация на мислите и чувствата.

Тази година желаещите е необходимо да попълнят въпросник на следния линк.

Въпросите са създадени така, че да насочат вниманието в посока, която ги вълнува и в същото време ги изважда от инерцията и безделието.

Лятото е свързано със забава и безгрижие, сладкия нектар на безвремието, аромата на приключения и трепета от нови приятелства.

Искаме това прекрасно време да отмие натрупането напрежение от учебните дни, но и да не бъде изгубено пред устройства, проспано, но несънувано. Искаме да видим и подкрепим жизнерадостни млади хора, готови да търсят и откриват нови мечти, растящи със здрави корени и светли перспективи. Искаме да дадем подкрепа на тези деца, които искат да откриват и опознават света, добротворци, решителни да учат за себе си и развили готовност да подадат ръка.

Комуникацията и себеизразяването, така важни днес са свързани с опитност, развитие на умения, създаване на навици, постоянство, любознателност и увереност.

Бъдете добре дошли в седмицата от 31 юли до 7 август за вълнуващи преживявания в Копривщица.

Може би много от вас познават историята на града и неговите забележителности. Истинското учене за себе си и света е свързано с преживявания и програмата тази година е организирана така, че Копричщица да се превърна в отправна точка на изследователско приключение!

Ще имаме възможност да се потопим в атмосферата и традициите на града и да открием силата на приемствеността.

Можем да избираме сред 11 туристически маршрута из красивото Средногорие. Ще минем по пътеки, отразяващи спомена за възрожденската ни история. Ще разгледаме исторически забележителности през погледа на съвремениците и ще създадем собствени красиви и вдъхновяващи истории.

 

 

Условия за участие:

Навършени 11 години.

Предимство имат деца, участвали в курс “Brain Craft Teen – Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая” или други курсове и програми на “Покажи ми” през годините.

За децата, които не ни познават, за участие е необходима и предварителна среща интервю, която в условията на лятото, може да се проведе и онлайн.

Заредете се с любопитсво и увереност и побързайте да ни пишете! Музиката ще ни съпътства, както и логиката и откривателството.

Очаквайте програмата и обичайните препоръки за всичко, което ще ви е необходимо на 24 юли.

Необходимо е да потвърдите участие на имейл: info@pokajimi.com и телефон: 0878106998.

Очакваме ви!

 

Престоя включва:

  • разнообразни активности в градска среда на принципа “жива история”;
  • преходи в региона с продължителност 3-4 часа. Планината предлага прекрасни възможности;
  • персонална подкрепа и групова работа за изграждане на комуникативни умения; автентичност и разкриване на потенциала;
  • приключение, в което всеки да открие своята роля и да утвърди значимостта си в цялото;
  • 7 нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотел в гр. Копривщица.  Хотелът разполага с релакс център: солна стая, сауна, парна баня и малък басейн.
  • застраховка
  • вход за групово посещение на забележителности.

Транспорт:

Наемът на транспортна фирма, която да обслужи групата за пътуване от София до Копривщица и обратно е с приблизителна стойност 60лв/човек, като допълнително ще уточним сумата според бройката.

Има родители, които предложиха да помогнат с транспорт, както и участници, които няма да пътуват от София.

Можем да ползваме транспорт и само за връщането към София. Това ще уточним до 25 юли..

Сподели чрез:
към началото