Men_Cave_Back_view_Sitting

Деца от 11 до 16 години: Brain Craft Teen приключение

Map Unavailable

Дата/Час
27/09/2019 - 29/09/2019
16:30 - 18:00

АдресВсяка година посрещаме лятото с едно очакване, че ваканцията може да е безкрайно приключение, изпълнено с приятелство, смях и откривателсто… Тази година ни се прииска да удължим ваканцията по един необикновен начин, като поканим желаещите участници в курсовете “Brain Craft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая” в приключение, в което ще развиваме умения да виждаме, докато гледаме, да осъзнаваме, докато усещаме, да присъстваме, докато участваме, защото така всъщност се учи най-лесно!

Предстои ви нова учебна година и вярваме, че времето заедно, изследването на нови пътеки, различните преживявания, общуването в среда, в която умеем да даваме признание и подкрепа на себе си и на другите, ще ви помогне да се опознаете и да създадете нови приятелства.

Помните ли разказът на Иван Вазов “Дядо Йоцо гледа”?! Можете ли да си представите какво е искал да усети старецът с вътрешния си взор, когато му е липсвало зрение? Ако той е копнеел да види Свободна България, то как изглежда свободата за вас? Националните празници ни напомнят, че безчет са героите, мечтали за тази свобода и отдали живота си за нея.

Ние сме родени свободни, живеем свободни, дишаме без страх за живота си, мечтаем и следваме мечтите си. Когато загубим смисъл, има кой да ни побутне и събуди. Понякога ние сме призвани да събудим някой друг и винаги безпогрешно разпознаваме любовта – любовта, която всеки носи в сърцето си, което звучи, за да напомня, че животът е дар, поверен от един момент нататък в собствените ни ръце. Будни ли сте? Гледате ли? А какво фокусира вниманието ви? Кое ви наси радост? Как създавате радост?

И сигурно има много какво да не ни харесва, но има и на какво да повлияем, винаги е въпрос на личен избор в какво да се задълбочим и какво да отминем. Затова отиваме да погледнем с очите си какво е търсел да види Вазовия Дядо Йоцо в Искърското дефиле.

SAMSUNG DIGIMAX D530

А знаете ли, че в своите произведения Иван Вазов е използвал над 45 000 различни думи, а Уилям Шекспир –  едва 24 000. Не случайно го наричат “патриархът на българската литература”. Успявал е да докосва, не просто да отразява съдбините на събратята си във времето, в което е живял, загледан в настоящето, което ние живеем днес. Вазов е причината да помним, а приключението – нашият начин да сме любопитни да учим.

Параметри на приключението: 

27-29 септември 2019г. с  настаняване в Младежки еко-лагер Очиндол, ПП Врачански Балкан

Базата е прекрасна, а “Happy Escape/Карпе Дием Травел БГ” поемат цялостната туристическа услуга и планинско водене във Врачанския балкан по предварително съгласувани маршрути.

Настаняването в младежки еко-лагер, с.Очиндол е в споделени стаи за 3 и повече човека, като всяка стая има баня и WC, но не се предоставят хавлии за баня и комплекти за лична хигиена.

Изхранването по време на престоя на база две вечери и един обяд се обезпечава от сертифициран доставчик – етнографски комплекс „Дядо Йоцо“, с.Очиндол, притежаващ всички разрешителни за приготвяне и продажба на храна.

Тръгването е от гр. София на 27-ми септември в 17ч с влак от Централна гара до с. Левище. Връщането е на 29-ти септември от с.Лакатник, с пристигане в гр. София между 18:30 и  19:30ч. Има междинно придвижване с влак между с.Левище и с.Лакатник на 29 септември. Маршрутите за ходене са леки и приятни, а гледките – обещаващи!

Цена: 178лв. с вкл. туристическа услуга; две нощувки; две вечери и един обяд; транспорт и материали за заниманията.

Закуските ще си ги приготвяме сами, затова ще си носим продукти. Ще решим заедно дали обядът на 29-ти да бъде в ресторантче в с. Лакатник или ще разчитаме на сандвичи. Подробности по организацията и списък с всичко необходимо за пътуването, ще получат всички потенциални желаещи.

Ако сте участник в наши курсове, можете да заявите участие на мейл адрес: info@pokajimi.com и на тел.: 0878106998

 

Sky_Legs_Grass_465561

 

към началото