“Къде живее вятърът” и Анабел Хихил гостуват във Варна на 13 декември

Map Unavailable

Дата/Час
13/12/2023
17:00 - 19:00

АдресНа 13 декември от 17 часа ви каним на адрес: ул. Тича №5, зад църквата “Св.Успение Богородично” ( Малката Богородица) в красива и уютна зала, за да споделим посланията на картите и книгата “Къде живее вятърът” в разговор с авторката Анабел Хихил. Събитието е за пораснали – родители, учители и всички, които имат отношение към развитието на детския потенциал.

Да се срещнем във Варна в празничния дух на декември е прекрасна възможност. Благодарни сме на всички, които ни се довериха и познават книгата „Къде живее вятърът“, на любопитните за възможностите, които тя носи и на тези, които търсят развитие и съпричастност за добруването на малки и големи.

Героят Рей пое на пътешествие към умовете и сърцата на децата на България след повече от 9 години натрупан практически опит в областта на уменията за учене със средствата на метода сугестопедия.

Сугестопедия/ Резервопедия е изкуство на преподаване и учене, където всички резерви на личността биват потопени в любов.“

Това не е лингвистична наука, тя би следвало да се разбира като психология на общуването, стъпвайки на разбирането, че предлагаме избор, стимули през различните сетива и оркестрацията на средата.

Книгата  „Къде живее вятърът“ предлага възможност именно за такова общуване и учене с лекота, без умора и без насилие. Цялата структура и всеки един детайл са така организирани, че едновременно с четенето се впускате в игра съвсем интуитивно.

Книгата „Къде живее вятърът“ се състои от 96 пълноцветни страници, отпечатана е в голям формат, с твърди корици и на специална хартия, подходяща за акварел, за да предаде усещането за връзка с илюстрациите. Изображенията отразяват, допълват и развиват историята. В първата част те имат илюстративен характер и докато децата попиват детайлите, възприемат и скритите думи в тях. Във втората част те имат по-скоро стимулиращ характер, който допълнително развива въображението. Текстът в първата част е организиран по начин, който позволява по-бързо възприемане.

Развитието на възприемането се допълва от образователните карти, които създадохме за целта. Комплектът наброява общо 90 карти, с които можете да стимулирате, както четенето, така и писането, паметта, въображението и емоционалната интелигентност.

Творческият импулс доведе до създаването и на две песни с изключително талантлив екип, също съобразени с възрастовата група, интересите и уменията на децата, които дават така необходимото обобщение при въвеждане или представяне на книгата. Безкрайно важна е именно тази комплексност на информацията, която обраства с детайли в хода на четенето и срещите с героите. Това дава така необходимите стимули на ума, които правят ученето лесно. Децата неусетно усвояват не само голям обем информация, но успяват да я организират, запаметят и представят точно по начина, който те с лекота следват в тази възраст – като на игра.

Ще видите, че създадените продукти обхващат голяма възрастова група ( 4-10 години) именно заради комплексността на подхода. Безкрайно позитивната обратна връзка как се възприема книгата от децата и натрупания опит, ни дава спокойната увереност как се имплементира в контекста на развитието на уменията за учене в начална училищна възраст.

Редица училища я включиха в препоръчителната литература. Редовно с нас се свързват учители от детски градини и споделят напредъка и отношението на децата към кученцето Рей.

А Рей не е случайно куче и освен, че разпознава чувствата като цветове, децата учат за света и приятелството с неговото приключение.

Каним ви да се впуснем заедно да изследваме безкрайния потенциал, който носим. В предпразничните дни всеки ще може да намери отговорите, които търси в среда на доверие и приемственост. Ще включим смеха и перспективите на децата за света, за да можем да им помогнем да изградят умения за четене, писане, учене с лекота.

Ето и някои акценти в събитието:

  • Какви са тайните на възприемането и как се свързваме с информацията, важна за нас?
  • Как можем да култивираме постоянство и да превърнем ученето в умение?
  • Как в процеса на обучение изграждаме самостоятелни личности с добра самооценка?
  • Как се отразява обучението на деца до 10 годишна възраст върху тяхното поведение и мечти?
  • Каква е ролята на стимулите и как се развива потенциала на личността?
  • Практически идеи, с които книгата и картите могат да ви бъдат полезни в самостоятелна работа или групова динамика.

С устрем, приятелство и приключенски дух във Варна ни събира Рей!

Кученцето Рей учи децата да бъдат добри, порасналите – да проявяват търпение, а всички заедно да следваме мечтите си!

Бъдете добре дошли!

Програма:

17:00ч – 17:15ч – въведение и представяне;

17:17ч – 19:00ч  – интерактивен процес.

 

За участие е необходимо потвърждение на телефон: 0878 106998 или имейл: info@pokajimi.com

Очакваме ви в пространството на адрес: ул. Тича №5, зад цъкрвата “Св.Успение Богородично” ( Малката Богородица).

Такса за участие:  Вярваме, че споделяйки от уста на уста, ще стигнем до повече хора: двоен билет  74 лв. заедно (двама души; всеки заплаща по 37лв); единичен билет – 60 лв.;

На събитието ще има възможност да се закупят книгата и картите.

Приемаме и дарения като подкрепа, за да достигнем до повече деца с дейността и продуктите, които създаваме.

 

Сподели чрез:
към началото