Искаме да споделим с вас поредица от любимите ни занимателни игри, които да играете вкъщи, докато пътувате в колата, с приятели.
Усмивки и въображение и хайде да играем!

Открий от А до Я

Тази игра можете да играете в колата, автобуса, докато се разхождате с приятели. С нея тренираме силата на вълшебните си очи да наблюдават и забелязват всичко около нас. Малка тайна – можете и сами да се забавлявате тази игра.
Как играем:
Всеки от играчите се опитва да забележи наоколо нещата, започващи с дадена буква от азбуката. Преди началото на играта можете да припомните думи с по-предизвикателните букви като Ъ например.
Започваме с буквата А. Първият открил дума с нея, казва на глас какво е забелязал. След това всички се опитват да забележат нещо, започващо с буквата Б. Продължаваме играта с останалите букви от азбуката.

Походка като на котка

За тази игра имаме нужда от обширно пространство.
Всеки играч си намисля походка, която да имитира. Без да казва на останалите какво си е намислил демонстрира как върви неговият герой (примери за интересни походки: робот, балерина, пингвин, сомнамбул, келнер, принцеса, войник). Играчите се опитват да отгатнат какви са походките на останалите. Всеки има право да даде по едно предположение за някой от останалите играчи.

Картинки с история

За тази игра имате нужда от лист, химикал или моливи.
Нека всеки играч каже предмет от заобикалящите ги, като запише няколко от тях на листа (нашата препоръка е да са от 5 до 10). След това всеки рисува картинка, която включва всички изброени неща на листа. Забавлявайте се като ги комбинирате по различни начини. Можете да размените рисунките си с другите участници и да измислите историйки или цял разказ по всички нарисувани картинки.
Ако няма други играчи освен теб, сам си направи списък.

Сподели чрез:
към началото