tMFDu1617990568

 

 

Много често след интензивните срещи в курсовете, се ражда осъзната потребност от общуване в сугестопедична среда – с множество стимули, естетика и хармония в общуването и смях, разбира се обучение чрез “система от смях и игри”.  А споделянията ни подсказаха, че срещите, които правим периодично имат нужда от регулярност, практическите умения – от натрупване, радостта – от умножаване. И така се роди идеята за клуб “Креативност”.

Тази инициатива е продължение на работилниците “Ефективност и креативност”, които случвахме с порасналите през 2018 с метода сугестопедия/ резервопедия.

Желещите да участват, ще бъдат включени в подходяща за възрастта им група. До момента са обособяват три: деца до 10г, тийн и пораснали, като си запазваме правото според темата и напредъка да обединяваме срещи на участници.

Планираме срещи-занимания в неделните следобеди през три седмици. Датите обновяваме регулярно в календара.

Има и входна задача за участие:

Моля, изпратете снимка на създадена от вас композиция/ колаж, която изобразява част от човешкото тяло или конкретен орган.

Можете да използвате всякакви подръчни материали, като листа, клони, шалове и аксесоари, плодове, зеленчуци, облаци, предмети от бита и учебни пособия. Не е необходимо да изрязвате и лепите, а само да организирате избрани обекти по подходящ начин. Ако творческият ви импулс все пак ви поведе към приложни техники, ще се радваме да споделите сътвореното с нас. Снимките изпращайте на e-mail: info@pokajimi.com за Клуб “Креативност”.

А защо избрахме темата креативност?!

 

Notes_Match_Creative_White_background_532622_1280x854

 

Може би причината се корени в нуждата децата намират опора във въображението си, което все по-рядко е провокирано в условията на средата, в която живеем. Порасналите пък се изправяме пред необходимостта да се адапритаме в променящите се условия, в които опитът все по-малко ни служи еднозначно. Излизането от зоната на комфорт с намирането на творчески решения за постигане на лични и екипни цели изисква и подобряване на комуникацията. Сугестопедичният подход борави със стимулите на средата за достъп до неизползваните ресурси на личността, но придвижването на креативността нагоре по стълбицата от топ 20 до топ 3 за необходимите умения на десетилетието, я прави централна тема за нас.

Креативността е свързана с генерирането на идеи и намирането на творчески решения на проблеми, с използването на въображение за създаването на нещо ново. А въображението е могъща сила. Въображението може да лекува. Единственото, което се изисква, е да имате куража да визуализирате това, което искате да се случи и след това да се отдадете на създаването му. Ако имате богато и продуктивно въображение, вие се намирате в постоянна, жизнена връзка с ритмите и посланията на тялото, сърцето и ума си.

Целта на заниманията е да обогатите уменията си:

 • Да работите в екип;
 • Да разбирате и комуникирате ефективно, да ви харесва да сте проактивни;
 • Да разширите познанията си за себе си и за света;
 • Да се освободите от инерцията и скуката;
 • Да внесете радост и естетика в ежедневието си;
 • Да генерирате нови идеи и да изследвате приложимостта им;
 • Да разгърнете въображението си и да повишите своето IQ;
 • Да намирате творчески решения на текущи проблеми;
 • Да стартирате нов проект или да създадете нов навик;
 • Да подобрите настроението си и общия тонус на тялото си;
 • Да подхраните любопитството си и да се забавлявате!

В тези срещи наред с насладата от общуването и разкриването на творческия потенциал,  ще отделим време да се сприятелим с различен подход за постигане на своите нужди и желания.

Всяко занимание има своя тема, която в следващите се надгражда и задълбочава чрез синтез от изкуства, музика, танц, поезия и проза, чужди езици, гастрономия. Ще усвояваме техники, ще изпробваме стратегии, ще създаваме и ще се смеем, защото смехът изтрива следите на умората и ни зарежда със здраве, докато клетките ни празнуват!

Заповядайте да учим и играем в сугестопедична среда!

Включването става след изпращане на снимка с изпълнена входна задача!

Клуб “Креативност” през март:  подкаст за слушане: За креативността

Клуб креативност през април: 11-ти  и 25-ти

Срещите ще се провеждат при спазване на необходимите епидемологични изисквания и когато това се налага, ще се пренасят онлайн. Не се предвижда струпване на голяма група хора за продължително време. 

Цена: 18 лв/ курсисти; 25 лв/нови познайници

Когато е възможно, ще допускаме участници безприсъствено ( извън София). Могат да се включват и повече членове на едно семейство с една регистрация.

В заваисимост от материалите и гост-лекторите, които каним, може да е необходимо доплащане.

Очакваме ви!

 

Сподели чрез:
към началото