Обновете деня си с вдъхновение и ресурси от нашия подкаст!

Подкастът “Покажи ми” събира споделяния по теми, които често засягаме в общуването с курсисти и приятели.

Постарахме се да ви пoднесем разговори на съдържателни теми, да направим възприемането лесно –  с ритъма на речта и в диапазона на естествената концентрация.

Епизодите са с продължителност между 20 и 30 минути и носят информация,  която освен интересна, вярваме, че може да ви бъде и полезна – в нагласите, изборите и преживяването.

За ваше удобство епизодите са достъпни за слушане през няколко различни платформи:

Кратко ревю и връзка към отделните епизоди, можете да откриете тук:

Слушай тук:

Епизод 1: За креативността

Отдавна обещаваме да разкажем повече за работата си, срещите с деца и пораснали и творческите ни проекти. Започваме с темата за креативността, която тук засягаме най-вече през личните преживявания с гостите в студиото, но ще я развиваме и в следващи споделяния.

Участници: Силвия Йорданова (автор), Анелия Пашова (илюстратор), Кремена Петрова (графичен дизайнер), Илиян Ружин (хост)


Слушай тук:

Епизод 2: Култура на общуване

Каква е ролята на културата на общуване за успехът на един проект?

В студиото на Прокастърс авторката Анабел Хихил разговаря отново с илюстратора Анелия Пашова-АПАШ и графичния дизайнер Кремена Петрова, за да споделят истории от създаването на книгата “Къде живее вятърът” и ролята на всяка една в процеса. Кратките срокове, в които реализират проекта в екип и с Пепи Йончева (коректор и редактор), могат да ви вдъхновят за възможностите за автентична колаборация на личности с различна експертиза.


Слушай тук:

Епизод 3: Методът сугестопедия

През далечната 1978 UNESCO обявяват сугестопедията за най-хуманния метод за учене в света.

В този епизод говорим за методът сугестопедия, като започваме със срещата с проф.д-р Георги Лозанов, неговите открития, опит и напредъка ни днес в развитието на програми за умения за учене.


Слушай тук:

Епизод 4: Възможности с книгата “Къде живее вятърът”

За възможностите, които  дава книгата “Къде живее вятърът” говорим с Радостина Борисова – родител, преподавател и съмишленик.

Споделяме как книгата работи за намаляване на тревожността при родителите, заради различните условия на учене през последната година и как децата усвояват четенето и постигат напредък.

А ето и някои възможности: лекота на възприемането, избягване на монотонното четене и естествено преминаване към гладко четене, висока степен на запаметяване на информацията и лесното ѝвъзпроизвеждане.

Как книгата влие на богатството на речника, комуникативните умения и цялостното развитие?

Каква е ролята на отношението при поднасянето на нещо ново на децата и как да внесете повече хармония в този процес?

Как книгата стига до своите читатели? И какво ново предстои?


Слушай тук:

Епизод 5: Учене и възприемане – приближаваме гледните точки

В този епизод можете да почерпите от опита на преподаватели и експерти във връзка с ученето и възприемането в различните възрасти.

Как децата да развият добра самооценка? Какво можем да направим, за да не насаждаме страх от грешка? И още вдъхновяващи споделяния.


Слушай тук:

Епизод 6: Музикално творчество – песничките за Рей

В този епизод разговаряме с Аделина Андонова – музикант, музикотерапевт, певица и преподавател.

Ще ви бъде интересно да чуете историята на създаването на песните “Пътешествие с Рей” и “Аз съм Рей”.

За творческият импулс, музиката за деца и доверието в пътя, който вървим с любов.

Как звучи ‘Аз съм Рей”, която чака своята премиера? И кои са хората, обединили вдъхновение и умения в създаването на изкуство за деца?


Слушай тук:

Епизод 7: Възможности с образователните карти с героите от книгата “Къде живее вятърът”

Тук, заедно с Ади ще ви усмихнем с гласовете си, докато разказваме за образователните карти и какво можете да постигнете с тях.

Те се появиха като естествено възможност за игра и развитие на възприемане, четене, представяне, писане, креативност и емпатия.

С картите можете да се впуснете в приключение чрез собственото ви въображение. Бъдете смели и споделяйте своя свят!

Гостува Аделина Андонова: музикант, музикотерапевт, певица и преподавател.


Слушай тук:

Епизод 8: Взаимоотношения деца и родители

Насочихме се към така важната тема с родителите, защото те са тези, които всеотдайно посвещват време за изграждането на самостоятелни личности. Те първи откликват на проектите ни за деца, вярват и подкрепят реализацията на потенциала.

Подаваме им ръка с уважение към тази толкова интимна роля. В епизода говорим с д-р Свилен Георгиев за етапите на детското развитие и как се променят взаиомоотношенията между родителите и децата.

Участници: Силвия Йорданова ( медиатор, треньор и сугестопед). Свилен Георгиев ( експер по комплементарна и алтернативна медицина).

Сподели чрез:
към началото