405817-alexfas01

Джани Родари казва “За да познаеш себе си, трябва да имаш първо възможност да се самовъобразиш.”. Някога Покажи ми се роди с визия и вдъхновение и с практичните съвети на Гай Кавазаки от “Art of the Start”.

Днес Покажи ми е компания, в която Любовта, Свободата и Творчеството са естествени медиатори в средата, както за заетите в нея, така и за всички деца и пораснали, с които общуваме и работим.

„Покажи ми свободата да се изразявам…“ е основната идея, която ни фокусира в изграждане на среда, в която да опитваме, да развиваме умения и увереност, да бъдем автентични и светът да откликва на нашите мечти и желания. От 2012г. насам след обучение при проф.д-р Георги Лозанов в работата си спазваме философията и принципите на резервопедията – „сугестопедия в развитие“ и откритията на науката сугестология за човешкия мозък и възможности.

Покажи ми разработва и провежда програми за обучения на деца и пораснали, свързани с развитие на умения за учене, креативност и памет в среда с висока психохигиена и подходящи стимули за разкриване на резервния потенциал на личността. Такива са „Летни нещотърсачи“, „Мога да чета“, „Метачетене“, „Обичам да чета“, „Brain Craft Teen“, “Родител-супергерой или Как да подпомагам детето си е процеса на обучение?”, „Разкриване на потенциала и резервите на личността“.

Изградили сме авторитет и доверие и сред корпоративни клиенти, като ЧЕЗ Груп, Сенсата Технолоджис, Офис Маркет и др., за които фасилитираме работни срещи за развитие на екипи и създаваме работилници и корпоративни обучения.

През 2012г. бе създадено благотворителното събитие за деца „Рицарски турнир и бал“, което се провежда в Аулата на Софийски университет “Свети Климент Охридски”. През 2017г реализирахме 10-то юбилейно издание с участието на деца, приятели и партньори.

В книгата на Фредерик Бакман “Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” децата получават задача да подготвят есе на тема “Какъв е смисълът на живота?” Ноа пише: “Компанията.” По настояване на учителката за по-дълго изложение, добавя “И сладоледът.”

Зад всичко, което сме случили през годините стои чудна компания от хора с много таланти и в най-различни роли – ентусиасти, вдъхновители, участници, ментори, експерти, гости, помагащи, поощряващи, провокиращи и сбъдващи. Разказваме за тях с огромна признателност и благодарност за срещите и творенията!

Сайтът е изрисуван от дизайнера Катя Здравкова и е създаден с цел да предостави достъп до ресурси, отразяващи натрупания през годините опит. За достъп до известна част от тях са необходими освен регистрация и промяна на статуса от наша страна, след ваше или на член на семейството ви участие в курс или програма. Причината е, че вярваме, че сугестопедията като култура на общуване е едновременно естествена за възприемане и в същото време има определени особености, които е много по-лесно да имате предвид, когато самите вие сте имали сугестопедично преживяване. Това е малка предпазна мярка от убеждението, че нещо не ви се получава. Затова и сме готови да откликнем на всички въпроси, най-вече на тези, започващи със ЗАЩО. Но това е друга история…, в която можете да се пренесете от ТУК.

Сподели чрез:
към началото