1 i can read cover

Приключение, в което уменията за учене и четене с лекота и радост се случват

по пътя на Вежливостта и приказките.

„Мога да чета” е сугестопедичен курс за деца от 5 до 7 години, който има за цел да развие интереса на децата към четенето и книжките, като им помогне да изградят увереност и овладеят умението да четат.

В среда, изпълнена с много творчески стимули и разнообразна информация, представена по най-различни начини – ученето става на игра, благодарение на естественото детско любопитство.

Курсът е сугестопедичен, което означава, че следва т.нар. сугестопедичен цикъл на обучение – без умора, спазвайки законите на сугестопедията с естествена концентрация и паузи, множество песни, танци и игри.

Децата развиват отношение, усвояват основни лексикални единици/ букви, думи, словосъчетания/ – голяма част от първите текстове в буквара, които четем заедно. Постепенно увереността им нараства и преминават към по-сложни текстове и думи.

Усвояването на четенето при деца в тази възрастова група обикновено продължава в рамките на 2-3 месеца от началото на курса. Всичко, което се залага като информация постепенно се отключва, като е важно родителя с отношението си да подкрепя и създава условия в средата, за да може уменията да укрепнат.

В резултат на обучението в програмите децата от курса „Мога да чета“:

  • Развиват отношение към четенето и книжките.
  • Повишава се тяхната способност за концентрация, асоциативно мислене и се разгръща въображението.
  • Натрупва се огромен обем знания в кратък период от време, без умора и се разширява светоусещането у децата.
  • Учат се да упражняват свободна воля, да са съпричастни и проявяват състрадание и повече спокойтствие в ситуациите, в които попадат.
  • Започват да четат цели думи на 3-тата седмица от обучението, без да сричат, като естествено преминават към четене на малки текстове още в 4-тата седмица.

picture-144773

За участие е необходимо да преминете интервю – персонална среща с родителя и детето. На интервюто родителят има възможност да сподели нуждата, която търси да удовлетвори и да намери отговор на въпроси, свързани с неговите очаквания от програмата, както и готовността му да съдейства – подкрепяйки детето си в процеса на учене. Срещата с децата има за цел, общувайки да добием представа какви са интересите на детето – какво обича да прави, как общува, какво е отношението му към книжките, доколко познава буквите и може ли да чете. Често по време на интервюто разказваме на децата къде ги каним и какво представлява този курс и този свят на книги и игри, който искаме да им покажем.

Повече за интервюто: https://pokajimi.com/interview/
За да запишете интервю и да получите достъп по повече ресурси и игри, можете да се регистрирате тук.

Кога е следващият курс научете в календара 🙂

 

Сподели чрез:
към началото