Подобряване на изпълнението с добри практики и игри

Може би темата за грешките, ни прави много чувствителни, точно защото влияе на нашата увереност. Поради фактът, че често пъти кое е грешно е въпрос на възприемане, макар и нелесно за оспорване с образователната система, ще ви представим няколко подхода, свързани с подобряване на изпълнението/ представянето и добрите практики, които сме възприели.

Развитие на таланта с малки навици и игри

В „Златна книга на таланта“ Даниел Койл залага на 52 съвета как да развием таланта в себе си и в своите деца. „Може би сте чували, че при активно обучение малките ежедневни „закуски“ от упражнения са по-ефективни от „преяждането“ веднъж седмично.

Хайде да играем – 4

Три игри за развиване въображението на гладни поети. Усмивки и въображение и хайде да играем! Неповторима рима Един от играчите измисля дума: котка, жаба, молив… След това другите участници намислят думи, които се римуват с казаната: котка – походка, кротка, нотка, мотка… Когато всички се изредят можете да намислите нова дума, която да римувате.

Хайде да играем – 5

Предлагаме ви две игри за млади оратори. Усмивки и въображение и хайде да играем! Едно, две, Слънце В тази игра за броене някои цифри се заменят, като вместо тях казваме дума (нашата любима е Слънце) или правим движение – пляскане, клякане, щракване: Вместо да кажете цифрата 3 казвате: “Слънце”.

Хайде да играем – 2

Искаме да споделим с вас поредица от любимите ни занимателни игри, които да играете вкъщи, докато пътувате в колата, с приятели. Усмивки и въображение и хайде да играем! Въздух, вода, огън, земя За тази игра ви е необходима топка. Участниците застават в кръг.

Хайде да играем – 3

Споделяме с вас три игри за разказвачи на истории за развиване на креативността и въображението. Усмивки и въображение и хайде да играем! Прекъсни историята В тази игра всеки добавя към историята по пет думи. Някой започва като съставя първите пет думи от историята: Живял някога един дракон, който… Втори играч добав втори пет думи: …

“Белият жираф” по Лорън Сейнт Джон

“На Софи, на 10 години, която, като мен, обича конете и срамежливите жирафи.” „Мила, Мартина, не сме се виждали никога. Очаквам да ми дойдеш на гости. Както знаеш, аз живея в Африка в резерват за диви животни „Савубона”, Кейптаун. Надявам се тук да ти хареса и да научиш много.

Хайде да играем

Искаме да споделим с вас поредица от любимите ни занимателни игри, които да играете вкъщи, докато пътувате в колата, с приятели. Усмивки и въображение и хайде да играем! Открий от А до Я Тази игра можете да играете в колата, автобуса, докато се разхождате с приятели.

Пътешествие до звездите – сугестопедично въведение

Всеки сугестопедичен курс започва с въведение, което обикновено е история или завръзка. Следващият текст е част от клуб-продължение на развитие на умения за учене за деца, преминали интензивни програми на обучение „Мога да чета“ (5-7г.) и „Обичам да чета“(8-10г.) Чували ли сте за Малкия принц и неговата планета?

“Малкият принц” по Антоан дьо Сент-Екзюпери

Знаем, че извън големите планети,
като Меркурий, Венера, Земя, Марс,
Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон,
на които хората са дали имена и които сериозните възрастни географи
и астрономи изследват и проучват, има стотици други, понякога толкова малки,
че едва могат да се съзрат с телескоп.

Игри за родители 02

Споделете на глас 10-20 думи с пауза 2-3 секунди при произнасянето на всяка дума, които участниците мислено да разположат в познато за тях пространство. След изчитането на думите, ги помолете да ги запишат/споделят Споделете на глас 10-20 думи с пауза 2-3 секунди при произнасянето на всяка дума, които участниците мислено да свържат в…

Игри за родители 01

Що е то? Създайте гатанка! Представяне на мисловна карта. Опишете дума с петте си сетива. Вариант 1: предмет, който гледате; Вариант 2: спомен или представа, които имате за предмет Подайте задача да опишат всички участници наум в продължение на 1 минута – предмет, който са си харесали с петте си сетива.

Игри “Обичам да чета” 2

Надникваме с игра и към паметта, която, както учените потвърдиха, работи на принципа, че всяко нещо „залепя“ към друго нещо и не съществува център на паметта в мозъка, а участват клетки по цялата му кора. Ето как ни помагат асоциациите тук. Сетивност и памет За тази игра са ви необходими няколко предмета – кърпа…

Игри “Обичам да чета”

Споделяме с вас игри, които играем с децата и които можете да играете заедно. Може, да им дадете възможност, сами да съставят регламента, следващите насоки са за подкрепа. Опознаване на света чрез сетивата в различни варианти: „познай какво“и опиши „какво-то“ за 1 минута на глас За развитие на въображението, асоциативнотомислене и по-лесно и трайно запомняне…

Сподели чрез:
към началото