Men_Arm_WrestlingLittle_465538

“Родител-супергерой или Kак да подкрепяме децата в процеса на обучение?” – успешна среда, учене с игра и медиация за родители на деца и тийнейджъри.

В развитието на нашите програми, установихме, че най-устойчивият начин да подрепяме децата е като подкрепим родители в мисията им на супергерои, които често пъти се налага да са и медиатори между нуждите на децата и изискванията на образователната система. Каним ви, да споделим как чрез лично преживяване и разнообразни стимули, които предлага сугестопедичния подход, дори да разполагате с 5+ минути на ден, можете да:

  • подпомагате децата в процеса на усвояване на нова информация;
  • укрепвате в тях позитивно отношение към ученето;
  • развивате тяхната увереност, креативност и постоянство, опирайки се на естественото детско любопитство.

За включване в курса е необходима предварителна среща – интервю. Свържете се с нас за записване на удобен час и допълнителна информация.
Малко история:

Курсът за родители се появи през 2014г някак естествено в хода на програмите за деца. Децата пристигаха при нас, благодарение на осъзната нужда от родителите. Преди това през годините създавахме и споделяхме с родителите насоки, провеждахме родителски срещи и разговаряхме за наблюденията и въпросите, които имат. Установихме, че честата комуникация помага, но не е достатъчна, за да постигнем ефекта на личното преживяване в сугестопедичен курс, което дава на родителите увереност и умения, които могат да прилагат не само инстинктивно. Обучението за родители се оказа и най-добрият начин да подкрепим децата в дългосрочен план, защото голяма част от ефекта се разгръща и след сугестопедичния курс и ролята на родителя остава най-важна в изграждането на детската личност.

 

Първото, което забелязват родителите, като ефект от сугестопедичните курсове е по-голямото спокойствие, емоционална стабилност и увереност, които показват децата. А първото, което се забелязва при обучението с родители е намаляващата тревожност. Да си родител е нещо много лично и свещено и намерението ни се простира до там да предложим подход, освобождаващ от чувството за неудовлетвореност (често свързано със собствените очаквания), което създава напрежение или ни прави безпомощни.

 

Фокусът ни е да подкрепим родителите, докато правят първи стъпки или се изправят пред предизвикателствата, свързани с процеса на обучение, като им помогнем да създадат среда, съобразена с нуждите на личността, да осъзнаят ефекта от подхода и да създават своя опитност с прилагането му, да ги запознаем с процеса на работата ни – ритъма на заниманията, игрите, комуникацията, разпределянето на вниманието и т.н.

 

Случи се така, че още в първия курс, участваха и татковци. Освен майки, имаше две семейства, чиито деца бяха в програмите „Обичам да чета“ и “Летни нещотърсачи” и един смел татко на дете, участник в програмите „Мога да чета“ и “Летни нещотърсачи” , на който му предстоеше да започне първа учебна година с дъщеря си в Лондон, докато майката пътува между двете дестинации. И още тогава ми направи впечатление, че татковците възприемат предложенията в курса по малко по-различен начин.

 

Още с появата на бебето и в процеса на израстване в най-ранна възраст майката носи по-големия дял от грижи около отглеждането на детето, поради естествената връзка с него. Често вещината и любовта, с които тя подхожда я ангажират повече и с отговорността за възпитанието, образованието и т.н. Татковците имат отношение и подход, но компетентността на майката често е свързана с повече опитност, много четене, изследвани гледни точки и т.н. И когато възприемат нов подход, тенденцията е всичко да преминава през целия спектър от причинно-следствени връзки, за и против в съзнанието на майката. При бащите е достатъчно да опитат и когато средата е организирана по този начин, те се справят от първия път много бързо, по-добре от очакваното от самите тях и възхитително за самите майки. Сякаш стават отбор, защото заедно преживяват възможностите да участват във възпитанието и образованието на децата си по нов начин – с повече спокойствие, като на игра. Тук не говорим за преиграване, а за това да можем да се отпуснем до такава степен, че да ползваме всичко, което обичаме да правим в общуването си с децата, да сме свободни от чувство за вина, поради несигурност, да управляваме емоциите си и да си подарим безвремие дори в кратки отрязци от време.

 

Какви открития правят за себе си майките, предстои да споделим…

 

За участие е необходимо да преминете интервю – персонална среща с родителя и детето.

Повече за интервюто: https://pokajimi.com/interview/
За да запишете интервю и да получите достъп по повече ресурси и игри, можете да се регистрирате тук.

Кога е следващият курс научете в календара 🙂

 

Сподели чрез:
към началото