children-s-book-painting_207_7284-1

В процеса на учене децата често имат нужда от подкрепа, за да подредят и организират важното и неважното, бързото и бавното. Правилното поднасяне на информацията захранва детското любопитство и улеснява процеса на възприемане. Когато, обаче, по някаква причина това не се случва – концентрацията и възприемането намаляват. Естественото любопитство е необходимо да бъде подхранвано не само отвън, а и обвързано с личната мотивация, която в детска възраст често е неосъзната. Това е времето, в което децата се учат да вербализират емоциите си правилно, развива се емоционалната интелигентност, укрепва се увереността и желанието да опитват.

Много родители се притесняват от израза “Скучно ми е!”. Вече има редица статии, които насочват към това да даваме пространство на децата, в което докато им е скучно – измислят своите нови игри, задълбочават своите интереси и т.н.
Всичко това е много естествено, но понякога родителя се оказва в ситуация, в която е нелесно да балансира между изискванията на образователната система и нуждите на децата.

Затова предоставяме нашия опит в предлагането на креативни решения, свързани с процеса на учене и комуникация между деца и родители. Сугестопедичният подход дава възможност да се избегнат травми и изграждане на поведение у децата, което води до допълнителен стрес или ги обезсърчава.

Нищо не може да замени човешкият фактор в изграждането на пълноценна личност и подкрепата ни за родителите е свързана с това да изградят своя подход с търпение, увереност и спокойствие. Общуването, свързано с процеса на учене може да бъде приятно и ефективно, без да означава да посветите цялото си свободно време на писане на домашни. Личният пример тук е свързан с партньорство и разпределяне на отговорностите, въз основа на принципите на сугестопедията.

Какво получавате с персоналната консултация?

  • систематизане на срещаните предизвикателства и дефиниране на целта;
  • създаване на балансиран подход в общуването;
  • намиране на творчески решения и подкрепа в имплементацията;
  • план за действие – лесен и удобен за проследяване и от децата и от родителите;
  • периодична обратна връзка за напредъка;

*Консултацията е с продължителност 60 минути. Провеждането се случва по допълнителна уговорка в удобно за страните време.

Сподели чрез:
към началото