Мога да чета

Насоки за родители на деца от 5 до 7 години

Има разлика както във възрастта, така и в отношението и интереса на децата към книгите – към буквите, думите, четенето. Това, което всички обичаме са приказките. Затова и общуването през герои – приказни и наяве, влизането в роли – са начина децата да учат за себе си и за света – с лекота да усвояват нови знания – с истории и преживявания (игри, музика, театър, изкуство).

Обичам да чета

Насоки за родители на деца от 8 до 10 години

Всяко дете има различно светоусещане, различна степен на концетрация и внимание. Опитайте се да сте съзнателни за техния ритъм. Всички деца четат със собствено темпо, някои са по-бързи, други – по-бавни, някои са по-уверени, други – по-колебливи.

Четена на игра

Идеи как да превърнете четенето в игра

Когато „да четем“ е основното предизвикателство, което разпознавате – превърнете го в нещотърсачество за детето: да открие приключение или случка в книгата, която би искало да използва в игрите, да преживее или никога да не му се случва (развиват емпатия към героя, а могат и да генерират идеи как биха помогнали или какво биха променили в историята, така че да им се хареса).

Родители-супергерои

Как да пренесем резервопедичното преживяване у дома

Как се отнасяме към децата често е свързано с това как се отнасяме към самите себе си. Препоръки написани тук важат за всички нас.

7-те закона

7-те Закона на Сугестопедията – Р Е З Е Р В О П Е Д И Я

Седемте закона на Резервопедията, оставени ни в наследство от проф.д-р Георги Лозанов стоят в основата на всяко резервопедично общуване. Те са неразривно свързани и приложими  едновременно във всяка форма на обучение. От опита ни и споделеното от курсисти, можем да кажем, че могат да се интегрират във всяка избрана сфера.

BrainCraft Teen

Ролята на Родителите в развитието на уменията за фото и скоростно четене, възприемане, запаметяване и креативност на децата

Би било прекрасно, ако съберете информация от тях или заедно си направите календар – какви са предстоящите изпитвания, контролни, класни, които очакват до ваканцията. Можете да ги подкрепяте да гледат на всяко предизвикателство като на игра, в която развиват своя герой и постигат успех.

Сподели чрез:
към началото