Deca-kniganasoki

Здравейте, мили малки и големи читатели! 

 

С това писмо искаме да изкажем благодарността си за избора ви на книгата “Къде живее вятърът”! Тя има важна задача и както ви обещахме, изпращаме по-детайлни насоки, с които да улесним индивидуалния подход, необходим за всяко дете.

Насоките са съобразени с възрастовата група (само като ориентир) и персоналния напредък на децата. Постарахме се да направим максимално достъпна нашата експертиза и вярваме, че ще ви послужат.

Можете да гледате съответното видео заедно с детето си. Стремежът ни е да се почувствате подкрепени с конкретни предложения при поднасянето на книгата. С нея вече са се срещали и по-малки деца –  на шест месеца и на две години. Те я възприемат с лекота чрез изображенията и гласа ви. А по-големите деца, които се включват да четат на малките се увличат в историята и стават скоростни четци.

Бихме добавила само: Излъчвайте спокойствие – дайте им време, дайте време и на себе си! Процесът не е еднократен и се разгръща във времето. Когато са готови, те сами ще започнат да инициират игра и четене.

Видео насоки 1:
Как да увлечем в четенето най-малките (4-6г.) с книгата “Къде живее вятърът”?

В това видео споделяме за възможностите, които предоставя книгата за развитие на отношение и плавно преминаване към четене при най-малките. Чрез разнообразни стимули се улесняват възприемането и запаметяването и децата добиват увереност и знания.

Видео насоки 2: 
Как да подкрепим начинаещите четци (6-7г.) с книгата “Къде живее вятърът”?

В това видео споделяме за възможностите, които предоставя книгата на децата, които вече правят своите опити да четат самостоятелно. Вниманието е насочено към по-лесно възприемане и изчитане на цели думи и изречения.

Видео насоки 3:
Как да развият уменията си за четене по-големите (8-10г.) с книгата „Къде живее вятърът“?

В това видео споделяме за възможностите, които предоставя книгата на по-големите деца, които вече могат да четат и искат да ускорят четенето и запаметяването с увлекателната история.

Подготвили сме и аудио ресурси за вас в подкаст на”Покажи ми”.

А в средата на книгата ви очаква скрита зад QR код история подарък.

ИГРА
Каним ви да се включите в нашата игра фотопътешествие “Покажи ми!”.
Вярваме, че книга за пътешествие няма как да не вълнува с пристигането си! Затова решихме да продължим попълването на албума и всеки месец правим подарък – различен етно инструмент, чийто получател изтегляме чрез жребий. 
 

За участие е необходимо да ни изпратите  снимка с книгата от мястото, на което е пристигнала, по желание в артистична композиция с читатели на адрес: books@pokajimi.com. Снимките могат да включват забележителности, природни картини и не е задължително да се виждат лица. Дайте воля на творческия си импулс и го споделете с нас! 
С ваше съгласие, ще я включим в албума, който усмихва и вдъхновява още деца да четат.
  

Очакваме с радост вашите споделяния как се възприема книгата от децата!

Mama kidsnasoki

Сподели чрез:
към началото