Искаме да споделим с вас поредица от любимите ни занимателни игри, които да играете вкъщи, докато пътувате в колата, с приятели.
Усмивки и въображение и хайде да играем!

Въздух, вода, огън, земя

За тази игра ви е необходима топка.
Участниците застават в кръг. Играчът, който държи топката, я подава и преди да я подхвърли на друг участник казва една от стихиите: въздух, вода, огън или земя.
Ако играч хване топката с думата въздух казва животно, което лети. Ако получи думата вода – такова, което може да плува или живее във водата, а при земя – животно, което обитава сушата. При подадена топка с думата огън, играчът бързо подава топката на друг участник като казва друга стихия.

Суша, море, въздух

За тази игра нарисувайте линия на морския пясък, на земята с тебешир или използвайте въображение за друг вариант на граница на закрито (панделка или въже също могат да свършат работа). От едната страна на линията ще е суша, а от другата – море.

Изберете капитан, след което застанете от едната страна на линията. Командирът ще дава заповеди на екипажа, както следва:
Ако капитанът каже „Суша!” или „Море!”, всички скачат от правилната страна на линията.
Ако каже „Въздух!”, участниците от екипажа подскачат на място там, където са.

Измисли си 10

Всеки си намисля категория от неща, например: животни, живеещи на сушата; обитатели на въздуха; животни във водата. За по-предизвиктелна игра е добре категорията да е конкретна – не просто животни, а еди – какви си.
Дригите играчи имат на разположение една минута, за да измислят неща в тази категория.

Сподели чрез:
към началото