КЪДЕ ЖИВЕЕ ВЯТЪРЪТ?

Книгата

Сугестопедичните програми за стимулиране на умения за четене за най-малките са развивани в годините с програмите „Мога да чета“ и „Летни нещотърсачи“. Основата положихме с оставените ни  в наследство от проф.д-р Георги Лозанов истории за Боян и Лили и Влакът на животните. Понякога лекувахме ранено коляно и тъжни очи с песента „Мама“ на проф.д-р Евелина Гатева.

Създавахме продължаващи четива за начинаещите четци, въвеждахме любими книги като „Азбука на вежливостта“, истории на пътешественици и приключеници. Пренасяхме се с помощта на въображението в „Приказния град“, а после в „Страната на сбъднатите желания“. Изследвахме пътя на подправките, обикаляхме около света за 80 дни и какво ли още не. Така с времето узряхме да ви споделим тази история, подхранвана от една, пораснала във времето мечта – децата да четат и учат с лекота, като на игра!

Rej-chichopei-1920

Къде живее вятърът?

В живота на човек има много знаменатални срещи и за Анабел  такава  бе срещата с Рей. Рей е куче и разбира се, той е необикновен, като всички същества, които обичаме. А историята, която искаме да ви споделим,  се роди от необходимостта, опита и желанието повече деца да се докосват до книгите с любопитство и увереност. Да стигне до вас, обаче, щеше да е невъзможно без вдъхновението, постоянството, подкрепата и любовта на всички съучастници в проекта за начално ограмотяване на малки деца в „Покажи ми“.

Истината е, че връзката ни с четенето и ученето определя как ще прекараме времето си в училище. И от години работим, за да могат децата без страх, без отегчение или умора да се наслаждават на процеса да откриват света на писаното слово.

Книгата ще ви разкаже една необикновена история и ще ви покаже колко е важно да умееш да търсиш, да си последователен и устремен, а в същото време  – търпелив и любознателен.

Kyfar-1920

РЕЙ

Рей не е случайно куче, той е приятел на Анабел Хихил. Анабел Хихил, както знаете събира, създава и споделя истории за деца. Няма как той да не носи някакво вълшебство, но какво ли е то?! 

В книгата има специален раздел, в който ще откриете защо именно Рей избрахме да ви поведе в чудния свят на книгите. 

Казват, че „една картина е равна на 1000 думи“ и точно за това поканихме именно Анелия Пашова с внимание и любов да пресъдаде образите на героите, с които искаме да ви срещнем. Ани е художник и обича животните, умее да ги вижда творчески и самата тя има куче.

С огромно вълнение общуваме и детайлизираме всичко, което искаме да ви покажем – да разпознавате, възприемате и четете, разбира се с подкрепата на порасналите.  А може би вече сте открили, че четенето с любими хора прави преживяването още по-приятно?!

8-kengoroo

Представяне

Настъпи моментът да ви представим книгата “Къде живее вятърът”! В кратки видеа споделяме за възможностите и игрите в нея. Подготвени са като насоки за различните възрастови групи и нужди: деца, които тепърва се запознават с буквите и думите, начинаещите четци и тези, които искат да ускорят и усъвършенстват четенето си, докато се забавляват.

Благодарим за споделянията и сме нетърпеливи за още впечатления! Ще се радваме и чрез книгата и да се запознаем!

Бъдете здрави, събирайте настроение и ни посрещайте с радост!

самолет

“КЪДЕ ЖИВЕЕ ВЯТЪРЪТ”

ВЕЧЕ ПЪТУВА КЪМ ВАС!

BrainCraft Teen

Деца от 11 до 17г.

Обичам да чета

Деца от 7 до 10г.

Къде живее вятърът?

Деца от 4 до 10г.
Сподели чрез:
към началото