Obicham-da-cheta-head

РЕЗЕРВОПЕДИЧЕН СБОРНИК ЗА ДЕЦА ОТ 7 ДО 10 ГОДИНИ

Книгата

Книжката е подходяща за деца от 7 до 10 години. Включили сме седем годишните, защото понякога в курсовете се включват и по-малки деца, като необходимо условие тук е децата да могат да четат.

Тя ги повежда на вдъхновяващо пътешествие с четенето, като им помага да овладеят нова лексика и периферно да възприемат основни граматически правила за начален курс на обучение.

5-1920

ИСКАМ ТАЗИ КНИГА

Специално

Подбраният шрифт позволява по-лесно възприемане на буквите, тъй като са разположени графично в по-голяма равнина. Шрифтът е дело на Кристина Костова, нарича се Adys и улеснява четенето и на деца с дислексия #dyslexictolerant.

Размерът на буквите и разстоянието между редовете улеснява прочитането на думите, като подредбата е създадена така, че води естествено до по-бързо четене. Любопитството и въпросите насочват вниманието на децата и с много въображение, въление и смях навигират пътешествието в морето от думи.

Всички страници са цветни, освен картинките, има и оцветени думи според основните граматически правила. Това спомага за четенето и обогарява естетически възприемането. Избрахме да запазим изцяло цветния формат на изданието, за да не загубят децата по никакъв начин от удоволствието да възприемат думите по начина, който сме подготвили за тях.

59-1920

ИСКАМ ТАЗИ КНИГА

Изданието

Книгата има 144 цветни страници, във формат А4, удобен за разлистване и от по-малките. Може да служи и като семейно четиво. Посещавала е училища в специални образователни програми и е вдъхновявала деца да я носят в занималня, за да четат заедно с приятелчета. Била е желан подарък за учители и вече намери своя път да достигне с посланията и любовта, която носи до тези, които я разпознаят.

Преминала е през проверката на курсове и обучения и е „като изпята“, защото хармонично събира истории на автори, които запалват желанието за четене. Наричаме я Резервопедичен сборник за деца, защото в нея всеки може да намери нещо специално за себе си. А събирачката и разказвачка на истоии Анабел Хихил сладкодумно ви повежда на неочаквани срещи и разкрива тайни за справяне с всякакви предизвикателства.

101-1920

Творци

Създател на оригиналните истории, преплетени в цялостната концепция на сборника е Силвия Йорданова, сугестопед, започнала обучението си през 2012г. като ученик на проф.д-р Георги Лозанов, създател на науката за резервите Сугестология и нейното приложение в педагогиката Сугестопедия/Резервопедия.

Картниките са дело на художниците Диана Бакалова и Иля Бакалов и са създадени специално за героите в книгата.

РЕЗЕРВОПЕДИЧЕН СБОРНИК ЗА ДЕЦА ОТ 7 ДО 10 ГОДИНИ

Книгата “Обичам да чета” ще е налична след 1 февруари.
 
 
Сигурни сме, че и момичетата, и момчетата, и всички членове на семейството ще открият нещо за себе си, немалко поводи да се посмеят, да се замислят и да създават заедно нови преживявания с любов.
А нашият стремеж е да сме полезни и да умножаваме радостта!
Можете да се свържете с нас за персонални насоки.

BrainCraft Teen

Деца от 11 до 17г.

Обичам да чета

Деца от 7 до 10г.

Къде живее вятърът?

Деца от 4 до 10г.
Сподели чрез:
към началото