“Разкриване на скритите резерви в нас по най-безопасния начин”

Здравейте,
Казвам се Таня Йоргос – съпруга на прекрасен мъж и майка на две очарователни момчета……..засега.

Преди две години живота ми поднесе подарък – среща със СУГЕСТОПЕДИЯТА, първо чрез курса Метачетене/за мен и съпруга ми/ а след това и с курса за деца “Мога да чета”.

Въпреки, че наскоро един учител ми каза,че това не е “Масов туризъм”- моята мечта е един ден в детски градини, училища, университети и най-вече в училището наречено ЖИВОТ, да се прилага Сугестопедията с нейните прекрасни Закони. Иска ми се всяка дума, която в момента изписвам на листа да бъде чута от повече хора…….и те на свой ред да опитат от тази Магия.

Спомням си в началото когато прочетох “Разкриване на скритите резерви вътре в нас по най – безопасния начин” – нямах представа какво означава това. Първото нещо, чрез което разбрах какво всъщност се случва, бе още на самия курс. В пети клас бях нарисувала рисунка на черен жребец – Коня на Александър Македонски и на другия ден занесох рисунката на учителя си, при което той ме попита “Кой нарисува това”, “-Аз” – отговорих плахо…, а той: “-Лъжеш ме, Таня…” –  и така все още чувам тези думи, заседнали някъде дълбоко в сърцето. Да, това беше последната ми рисунка…до преди 2 години. Днес отново рисувам, имам смелостта да рисувам. Зная,че мога да рисувам.
…И така бавно, неусетно, ден след ден започнах да забелязвам какво всъщност означават думите “Разкриване на скритите резерви…”

Когато се родиха децата ми, единственото желание, което имах, бе да им осигуря максимално добър живот: започнах да мисля как да спестявам пари за образованието им, как да им осигуря финансова независимост, къща , кола, един старт в живота – зная,че и при вас е така, особено за хората в чужбина.
Исках да имат всичко, което аз съм нямала.
И се започна – много работа, малко време за семейството, детегледачки, купуване на купища играчки, за да компенсират отсъствието ми от вкъщи.
Влязох в един порочен кръг, от който сякаш нямаше излизане. Нещо липсваше и с всеки ден го усещах все по-силно, не бях щастлива. Нещо липсваше.
И тогава…, точно тогава в живота ми се появиха Силвия Йорданова и Димитър Караманчев.
Чрез тях разбрах какво означава “Безусловна Любов” – и повярвах че я ИМА.

Ще споделя какво се случва с децата и въпреки че много ми се иска да ви разкажа всичко,  ми е непосилно и това, което ще прочете е само външната обвивка. Тук се сещам за една жена, която ме попита ” И какво научиха ли се да четат за 1 месец? , а моят отговор беше “- И това научиха…”

По-големият ни син Александър е вече втори клас. Две години подред го награждава кмета на гр.Бургас с Грамота за постигнати високи резултати в началното образование. Грамоти и отличия пристигат почти ежедневно в различни области – математика,бълг.език, “Аз и природата”… Свири на пиано, занимава се с поп и джаз пеене, като след спечелване на златен медал по народно пеене се отказа от него сам, рисува…и на всичкото отгоре  “Много говори в час и нарушава дисциплината”.
Искаше ми се да му помагам с домашните…не ми се получи. От самото начало така успя да си организира нещата,че е готов с домашните в рамките на половин час и бърза да излезе да играе.

По-малкият ни син Йори-все още е в детска градина  – при него успехите засега са в рисуването/ отново с грамоти/ и футбола.
Спомням си един турнир по футбол, в който вкара над 10 гола и цялата зала аплодираше и викаше името му ЙОРИ…ЙОРИ…..а след мача малкото човече се обърна и каза “Не е важно колко гола съм вкарал, важното е че се забавлявах!”

Виждаш как децата ти израстват уверени, усмихнати, готови за приключения. И всичко това те кара да се замислиш, да започнеш да осмисляш кои са истинските стойности в живота.

Разбира се, ежедневно пред нас изскачат нови препятствия и понякога ни се струва че са прекалено високи и че няма да можем да ги прескочим,но самото разбиране, че са препятствия, ни прави по-силни. Повярвайте ми, зная, че на думи е много лесно.

Пътувахме в колата и Алекс ми казва “- Мамо, като стана на 18г искам да ми купиш Камаро.” Аз спокойна му отговорих “- Няма нужда аз да ти купувам тази кола -ти се развиваш и с уменията, които придобиваш всеки ден САМ ще успееш да си я купиш.”

На Йори голямата мечта е да си има ферма с много животни. Разбира се, че рано или късно ще си я сбъдне, защото е чиста и искрена мечта.

А нашата работа с баща им е да ги подкрепяме и да им напомняме че по-важното е “Да бъдем, а не да имаме” – филм Lucy, Luc Besson

БЛАГОДАРЯ
Сподели чрез:
към началото