Стипендия за есе “Личността, която ме вдъхновява”

Първи ноември е ден, който свързваме с личности – будители, с принос в историческото и културно наследство на страната ни. Във всеки от нас изплуват имена на просветители, революционери, борци за свобода с несломим дух и мисия. Знайни и незнайни, споменът за делото им е вплетен със свобоната воля и избора, който имаме възможност да упражняваме всеки ден.

Замисляли ли сте се как човечеството пренася спомена за вдъхновяващи личности в наши дни? И кое ни кара да помним? Кои са героите на съвремието, които ни дават пример, който бихме следвали?
Празникът на Деня на народните будители ни провокира да помислим за хората, на които се възхищаваме и благодарим за знанията и откритията, оставили на света.

Казват, че учим, попивайки от личността и примера на човека срещу нас. В сугестопедията често говорим за естетика в средата и хуманност в общуването. Имаме нужда да свържем нишката на миналото с днешния ден, разпознавайки и укрепвайки разбирането за любов и свобода!

Отпускаме пълна стипендия за участие в курс „BrainCraft: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая Тийн”  за изпратено есе на тема “Личността, която ме вдъхновява”.

 

Кой може да участва?

Деца и младежи от 12 до 17 години.

 

Каква е наградата?

Пълна стипендия за курс „BrainCraft: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая Тийн”.

Спечелилият наградата има право да я сподели с приятел, като така двама участници имат право да се включат в програмата с 50% участие.

 

Какви са условията?

  • За да участвате е необходимо да напишете есе в рамките на 2 страници на тема: “Личност, която ме вдъхновява”. Това може да е историческа личност, член на семейството, герой от книга или филм и т.н. Пишете за човек, чийто качества уважавате, служи ви за пример и има принос за това вашият живот и/или този на околните да е по-добър.
  • Обем и формат: Можете да ни напишете своите есета в обем между 2 и 3 страници или да запишете аудио или видео, на което ни го четете/ разказвате в рамките на 5 мин. Всякакви идеи и формати са добре дошли.
  • Стил: свободен, емоционален;  за нас е важно какво мислите вие и как изглежда избраната личност във вашите очи, дори това да изисква по-нестандартна подредба на мисълта и текста.
  • Срок за изпращане на творбите: 30.11.2017г. на info@pokajimi.com.

 

Споделете и ни помогнете да намерим заедно

будителите за младите хора!

Сподели чрез:
към началото