Коледни новини I – стипендия за есе “Личността, която ме вдъхновява”

От няколко дни си мисля колко е важно посланието, което ще отправя към всички участници с есе на тема „Личността, която ме вдъхновява“ за пълна стипендия за курса „Brain Craft Teen – Умея да уча, Обичам да чета и Мечтая“ и всички хора, до които ще достигне.

Есетата ми припомниха колко много могат да докосват думите. Смятам, че колкото повече сетива участват толкова по-добре, но в думите на пишещите, повечето деца, темата беше възприета и представена много лично. Имаше подредени мисли, имаше някои неподредени мисли, но всички мисли следваха пътечката на ума на търсачи и откриватели на пример и вдъхновение.

Примерът е отправна точка за много избори и е най-естествения начин, по който учим.

А някои от личностите, за които четях, докосваха с пример, който отстоеше далеч във времето и беше история, превърнала се в легенда.

Тогава как, мили пораснали, се учат децата да разбират и говорят за Ботев и Левски – нали именно от нашето отношение?! И думите бяха топли и смислени, стопяваха нишката на времето. Дано на никое от нашите и следващите поколения не се налага изборът между сладостта да си жив и каузата „да живеят свободно тези след теб“.  И така за тях тези истории ще се превръщат в приказка, която възпитава духа и съхранява националната ни идентичност. Така се е предавала голяма част от човешката история. Понякога много малко знаем, но много се опитваме да си представим, когато имаме достатъчно опорни точки и споделяне. Знанието е живо и най-лесно го разпознаваме, когато докосва с любов.

В есетата присъстваха и други личности –  пълнокръвни образи, с цялата палитра от емоции, които могат да събудят. Съвременици, които са героите на днешния ден с любовта към семейството си, с всеотдайността към избрания път, с търпение, отношение и човещина. Аз срещам много такива примери и съм благодарна всеки ден.

Имаше и герои от книги, запалили детското любопитство и устрем да следват мечтите си, да са верни на себе си и да знаят, че решението често е въпрос на приложение на пламенно въображение.

Не мога да измеря вдъхновението, за мен то просто означава да си буден – да забелязваш случващото се – малкото и голямото, финото и масивното  в природата и в човешките взаимоотношения. Тогава, много често, те озарява искрата, която да те задвижи в мечтаната посока, да те повдигне, когато се нуждаеш от сили и да те притихне, когато благоговееш пред чудото на този подарък – живот.

Благодаря ви най-сърдечно, мили участници! Иска ми се всички ежедневно да чувствате насърчение и подкрепа да вървите по пътя си уверено и ведро, да познавате изворът на радостта в сърцето си и да сбъдвате мечтите си.

В същото време, следвайки обявения регламент, съм щастлива да споделя, че пълна стипендия за курс „Brain Craft Teen – Умея да уча, Обичам да чета и Мечтая“ получава Мила Гайтанджиева, ученичка в 7-ми клас.

Спечелилият наградата има право да я сподели с приятел, като двама участници могат да се включат в програмата с 50% участие.

Курсът започва на 3-ти февруари 2018г, а с графика на провеждане можете да се запознаете ТУК.

Иде Коледа, а за мен това е сезонът на мечтите и всеки ден се случват чудеса! Искаме да зарадваме още трима участника с подарък – персонална консултация „Как да развия своя личен стил на учене по пътя към мечтите?“. И това са: София Болашъкова (12г.) и Анастасия Стоицева (12г.), Виктор Денев (12г.)

Честито на всички! Моля, свържете се с нас на посочените телефони на сайта.

Пожелаваме ви весели празнични дни!

Силвия а.к.а. Анабел Хи-хи-л

Сподели чрез:
към началото