Деца от 5 до 7г.: Мога да чета

Map Unavailable

Дата/Час
30/08/2021 - 12/09/2021
09:00 - 12:00

Адрес



Здравейте, мили приятели!

Мога да чета е програма за ограмотяване по метода Сугестопедия. Подходяща е за деца от 5 до 7 години и има за цел да развие интереса им към четенето и книжките, като им помогне да овладеят умението да четат. Децата възприемат едновременно цялата дума и отделните буквичките в нея. Това ги предпазва от парцелиране на информацията, монотонното четене и бавното осъзнаване на значението на думите.

В среда, изпълнена с много творчески стимули и разнообразна информация, представена по най-различни начини – ученето става на игра, благодарение на естественото детско любопитство
Курсът е сугестопедичен, което означава, че следва т.нар. сугестопедичен цикъл на обучение – без умора, спазвайки законите на сугестопедията с естествена концентрация и паузи, множество песни, танци и игри.
Децата развиват отношениеусвояват основни лексикални единици /букви, думи, словосъчетания/ – организирани в кратки изречения, които започваме да четем заедно, като често лесно ги отгатваме в играта. Постепенно увереността им нараства и преминават към по-сложни текстове и думи. 
Ефектът от програмата се разкрива в период от 2.5 месеца. Според интереса на детето, овладяването на четенето става на различен етап и съвсем естествено. По време и след курса родителят подкрепя детето, като проявява любопитство към думичките, които разпознава, насърчава желанието за четене, писане и всякакви игри с думи.
Всички родители получават насоки и препоръки от наша страна, на база на опита, натрупан с години в практикуване на метода, оставен ни в наследство от проф.д-р Георги Лозанов, лекар и учен от световна величина. 

 

 

В програмата могат да се включат до 12 деца на възраст от 5 до 7 години
Курсът се провежда с интензивна част в рамките на 2 седмици в периода 30 август – 11/12 септември ( предвид почивните дни около 6.9) и продължение през уикенда на 16 и 17 октомври. Каним децата на срещи-продължения в клуб “Креативност” и други събития през годината за укрепване на придобитите умения, които се разгръщат след началото на курса.
Повече информация за програмата “Мога да чета” можете да прочете тук.
Заниманията се провеждат в сугестопедичен цикъл в партньорство с приятели и експерти с разнообразни таланти – музика, спорт, история, чужди езици с общ хорариум от 50 учебни часа в полудневна форма, от 9:00 до 12:00ч. С какво предстои да ви изненадаме ще запазим още малко в тайна 🙂

 

За участие е необходима предварителна среща с родител и дете на която се запознаваме, разбираме нуждите, отговоряме на въпроси и споделяме добри практики. Можете да се свържете с нас на телефон: +359 878 106998
Запазването на място за участие става, като внесете капаро в размер от 100лв.

 

Sunrises_and_sunsets_508330
Сподели чрез:
към началото