Какво споделят участниците за курса BrainCraft Teen

“BrainCraft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая” е програма за деца от 11 до 17 години, която развиваме и организираме в София и страната с радост. Още по време на интервютата знаем, че децата я очакват с нетърпение. В тази възраст нуждата всичко да става лесно, интересно и на момента често пъти води при нас питащи погледи – Възможно ли е да си уча за 15 минути, как да разбирам уроците и да се справя с неинтересните неща в училище?

Обикновено след курса всички тийнейджъри имат любими упражнения и техники за концентрация, памет, четене и възприемане, решили са една камара забавни и любопитни загадки и са измислили редица истории. Развиват умения на младши експерти в областта на ученето с игра и обявяват, че са овладели нови суперсили. Проявяват повече търпение към родителите си и споделят опит, като им показват някои игри. Любими са ни разказите им след това – какво се е променило у тях и в училище, с какво сме им били полезни и как можем да ги подкрепим да разкриват потенциала си. Част от техните разкази споделяме с вас, защото вярваме, че това е по-добър начин да добиете представа какво се случва на един такъв резервопедичен курс 🙂

  • “Най-любимата ми част от курса са игрите на памет. Винаги съм обичал да си представям различни сюжети. Оказа се, че не ми е само любимо, но и полезно вече. Измислям си забавна история и запомням каквото имам да учи в същото време. Това го използвам за уроците по разказвателните, които и без това не са ми най-любими винаги.”
  • “Когато имам тест 10 мин преди часа с фоточетене и скоростно четене успявам да си припомня и след това не съм и притеснена, като започне контролната.”

tnP2120313

  • “Не само с ученето свързвам полезното от курса. Как да възприемаш и преценяш ситуациите и хората по различен начин ми помага. Така на мен ми е забавно да си общувам и по-лесно правя приятелства. Игрите с театър са много отпускащи и след като си бил в различни роли, ти е по-лесно някак да го правиш и на живо.”
  • “Започнах да гледам на текста по различен начин. По-интересно става запознаването с това, което имаш да четеш.”
  • “За мен учебната година започна много зле. Не можех да се организирам и нямах желание. След сугестопедията имам само шестици и петици де, но главно шестици. Искам даже курса да продължи, защото само средата и хората са ми супер интересни и полезни и има какво да се научи от всичко.”
  • “Научавам си по-бързо уроците и се справям с материала, да го разбирам, не само да го чета и така да го запомням по-лесно.”

tnPB060058

    !Снимките са направени в уютното пространсто на нашите приятели от GO BEYOND.
  • “Харесва ми курса, защото знам, че съм тук да уча, но е доста приятно. Готвим си и се смеем, правихме си сапуни и се бяхме оцветили целите с боята, след като се опитахме да се изкъпем с тях след това. Играем и игри най-различни и си говорим. Намерих приятели тук, които са по-големи и по-малки от мен и ако сме в училище няма да имаме нищо общо, но това да сме заедно ни свързва. Матемачението ми беше най-трудно и мама не успя да повярва, че мога да изкарам 6 там. Докато играем и се забавляваме научих доста неща как да ми е по-лесно с уроците и да имам повече време да играя с децата навън.”

Какво разказват три от участничките в курса в края на лятото споделяме във видеото 🙂

 

Сподели чрез:
към началото