Free-Music-Wallpapers-HD-for-PC-1

Какво споделят участниците за BrainCraft Teen

“BrainCraft Teen: Умея да уча и Обичам да чета и Мечтая” е програма за деца от 11 до 17 години, която развиваме и организираме в София и страната с радост и винаги очакваме с вълнение. В тази възраст нуждата всичко да става лесно, интересно и на момента често пъти води при нас питащи погледи – Възможно ли е да си уча за 15 минути, как да разбирам уроците и да се справя с неинтересните неща в училище.

Обикновено след курса всички тийнейджъри имат любими упражнения и техники за концентрация, памет, четене и възприемане, решили са една камара забавни и любопитни загадки и са измислили редица истории и са младши експерти в областта на лесното учене. Често се опитват да предадат опит и на родителите си, като им покажат трик, два. Най-любими са ни разказите има след това – какво се е променило у тях и в училище, с какво сме им били полезни и как можем да ги подкрепим да разкриват потенциала си.

Част от техните разкази споделяме с вас, защото мисли, че това е по-добър начин да добиете представа какво се случва на един такъв резервопедичен курс 🙂

  • Най-любимата ми част от курса са игрите на памет. Винаги съм обичал да си представям различни сюжети. Оказа се, че не ми е само любимо, но и полезно вече. Измислям си забавна история и запомням каквото имам да учи в същото време. Това го използвам за уроците по разказвателните, които и без това не са ми най-любими винаги.
  • Когато имам тест 10 мин преди часа с фоточетене и скоростно четене успяваш да си припомниш и след това не съм и притеснена като започне контролната.

tnP2120313

  • Не е само с ученето свързано полезното от курса. Как да възприемаш и преценяш ситуациите и хората по различен начин ми помогна. Така на мен ми е забавно да си общувам и по-лесно правя приятелства. Игрите с театър са много отпускащи и след като си бил в различни роли и ти е по-лесно някак да го правиш и на живо.
  • Започнах да гледам на текста по различен начин. По-интересно става запознаването с това, което имаш да четеш.
  •  За мен учебната година започна много зле. Не можех да се организирам и нямах желание. След сугестопедията имам само шестици и петици де, но главно шестици. Искам даже курса да продължи, защото само средата и хората са ми супер интересни и полезни и има какво да се научи от всичко.
  • Научавам си по-бързо уроците и се справям с материала, да го разбирам, не само да го чета и така да го запомням по-лесно.

tnPB060058

  • Харесва ми курса, защото знам, че съм тук да уча, но е доста приятно. Готвим си и се смеем, правихме си сапуни и се бяхме оцветили целите с боята, след като се опитахме да се изкъпем с тях след това. Играем и игри най-различни и си говорим. Намерих приятели тук, които са по-големи и по-малки от мен и ако сме в училище няма да имаме нищо общо, но това да сме заедно ни свързва. Матемачението ми беше най-трудно и мама не успя да повярва, че мога да изкарам 6 там. Докато играем и се забавляваме научих доста неща как да ми е по-лесно с уроците и да имам повече време да играя с децата навън.

Какво разказват три от участничките в курса в края на лятото споделяме във видеото 🙂

 

към началото