Юбилеен Рицарски турнир и Бал

На 16.09 в Аулата на СУ “Св. Климент Охридски” – “Академията на Всички Науки” се проведе десетото юбилейно издание на Рицарски турнир и бал . Посрещнахме участници и гости от всички възрасти с вълшебната история на турнира, нови предизвикателства и сценични изпълнения.
Преживяхме нещо толкова вълнуващо, необичайно и различно, като срещата на децата с академичната среда под формата на празник и откривателство.

Рицарският турнир и Бал събра деца и пораснали да се забавляват с образователни игри, докато измислят истории, пеят и танцуват. В края на деня всеки участник получи посвещение в рицарство, като признание за смелостта, постоянството, креативността, учтивостта, благородството и всички качества, в които от малки вярваме, че ни помагат да пораснем такива, каквито мечтаем!

Събитието е благотворително и събраните средства са в подкрепа на издаването на образователна книжка за четене на малки деца с историята на турнира. Електронната версия ще се разпространява безплатно, а хартиеният тираж – на деца и организации.

Всичките издания на турнира от 2012г. насам са свързани със стимулиране на нови умения в различни направления и представянето им на игра, завършваща с посвещение, като признание за участието и всеотдайността!
Събитието е вдъхновено от личността на проф.д-р Георги Лозанов и оставеното ни от него наследство, като наука и методика (сугестология и резервопедия).

Стремежът ни е да създаваме отношение към изкуството, културата на общуване, традициите и ценностите, преплетени между съвремието и рицарските времена, свързани с достойнство и чест. Атмосферата на празника е в подкрепа на идеята “Да създадем у децата и младите хора вътрешна опора и увереност в собствените възможности чрез свободата да творят и да опитват.”

Сподели чрез:
към началото