“Къде живее вятърът” за Коледа

Мили приятели,

книгата за най-малките, с която да стимулираме ограмотяването и да подхраним любовта към четенето вече е налична!

Благодарим на всички вас, които се включихте в предварителната продажба! През изминалите дни бяхме заети да се погрижим заявените екземпляри да стигнат до вас и да подготвим пътя на книгата към своите малки и по-големи читатели. 

“Къде живее вятърът”  е вълшебно красива, гъделичка любопитството и обогатява сетивността и знанията. Историята е събрана в 96 страници, организирани в три части. В началото и в края на книгата са представени карта на пътешествието и героите в него по един необичаен начин. Още информация можете да откриете тук.

Книгата увлича читателите чрез обема от информация и начина, по който е организирана. Може да бъде четена много пъти и по различен начин. Пътешествието по страниците е изпълнено с т.нар. слаби сигнали, които забавляват като игра и допълнително стимулират възприемането  у деца от 4 до 10 години.

Създаването и ни поведе по път, в който цветовете, картинките, шрифта, белите полета, подредбата, всичко говори заедно с посланието на текста. Първите читатели споделят как се забавляват да откриват възможностите за игра с думите и картинките в нея.

Виктор (на 8г.) очаква вечерното четене с баща си с нетърпение. Пита дали магията на книгата е в сините думи и дали баща му знае къде живее вятърът? А баща му споделя, че и двамата я четат с интерес и се наслаждават на играта със скритите думи.

 

Представяме ви я като подарък, който доставя радост, носи естетическа наслада и поводи за споделяне и време заедно!

Можете да я поръчате на този линк или като ни пишете на: books@pokajimi.com. А ето и детайлизирани стъпките.

 

AIL_5044_resized

 

Книгата разказва история… И част от начина да усъвършенстваме процеса на възприемане е с реалистичните илюстрации и начина на представяне на героите и предметите.

За всяко пътешествие обикновено събираме багаж, а в случая с нашия главен герой Рей – той избира предмети, които участват понякога като силен, а понякога като слаб сигнал ( вниманието не е насочено директно към тях): бинокъл, топка, гребен и т.н.

Освен предметите, които се появяват на различни места, в картинките има скрити думи, които кореспондират с текста. Децата се забавляват да ги откриват и лесно ги заучават.  Това дава възможност плавно да се премине към самостоятелно четене.

В книгата възприемането на информацията е организирано в три части: приключението на Рей в търсене на вятъра; основните понятия с картинки, подредени по азбучен ред и историята, която свързва фантазния свят с нашата реалност чрез една среща, превърнала се в сътрудничество и приятелство.

Предстои да споделим видео,  в което да разкажем как можете да общувате с книгата с възможностите, които тя дава. Благодарим за вниманието!

А какви подаръци сме подготвили за вас в духа на празниците, моля, вижте тук!

 

Благодарим за всеотдайността на фотографа Албена Люцканова и за вдъхновението на Мила, Елия и Нана!

AIL_5144

Сподели чрез:
към началото